Budžet CSKA je kao osam Zvezdinih! Armejci uložili desetine miliona evra da bi osvojili Evroligu

Objavljen je spisak budžeta klubova iz VTB lige, a CSKA je najbogatiji

  • 11

Evropska košarka je finansijski potcenjenija od fudbala pa budžet od 40,7 miliona evra, koliko je prošle sezone imao aktuelni šampion Evrope - moskovski CSKA, na prvi pogled i ne deluje impozantno u odnosu na mnoge fudbalske timove Starog kontinenta.

Međutim, za košarkaške prilike u Evropi, to je velika suma novca. Armejci su tim novcem pokrili operativne troškove i plate igrača koji su joj doneli evropsku krunu.

Himki, za koji od ove sezone nastupa Stefan Jović povećao je značajno ulaganja u tim i ostao na drugom mestu sa budžetom od 33,3 miliona, dok je Zenit iz Sankt Peterburga treći sa 26,7 miliona.

Četvrto mesto zauzima Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara (18,6 miliona), a i UNIKS iz Kazanja je "dvocifren" sa 14,2 miliona evropskih novčanica za sezonu 2018/2019.

Kada se to uporedi sa budžetom Crvene zvezde, koje će ove sezone opet igrati Evroligu, sa budžetom oko pet miliona evra, zaključuje se da je CSKA osam puta bogatiji od kluba sa Malog Kalemegdana.

Zvezdi su novčano konkurentni timovi iz "donjeg doma" VTB lige poput Nižnjeg Novgoroda (6,2 miliona), Parma Perma, Jeniseja i Krasnojarska (3,3) i Avtodora koji je lani raspolagao sa tri miliona evra.

Da podsetimo, prvi čovek Zvezde Nebojša Čović je proletos izjavio da mu je cilj da crveno-beli raspolažu ove godine sa 8-10 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rambo

    23. septembar 2019 | 19:53

    Dajte bre vise,pa ko veruje u tu pricu da je budzet 5 miliona.Ispasce da ima najmanji budzet u Super ligi🤣🤣🤣

  • Alek

    23. septembar 2019 | 19:47

    Odakle vam to da je Zvezdin budzet 5 miliona?!Zvezda od ove sezone ima oko 10 milona godisnji budzet...

  • Sima

    23. septembar 2019 | 19:48

    Zasto crveno beli nikada nisu hteli da javno i transparentno prikazu budzet kluba?!Mislim da odgovor svi ZNAMO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA