• 11

Jokićevom bratu preti dugogodišnja robija: Nikola dao prvu izjavu od skandala, ali ga nije pominjao!

Strahinja Jokić u problemu posle napada na devojku

  • 11

Veliki skandal viđen je u Americi, gde je brat Nikole Jokića, Strahinja Jokić (37), uhapšen zbog napada na devojku. Kasnije je njegov otac objasnio da je u pitanju bila bračna svađa, ali je Jokićev brat završio iza rešetaka zbog nasilničkog ponašanja.

Mediji u Americi objavili su da je Strahinja napao devojku u stanu koji je u centru grada, gde živi i Nikola sa svojom devojkom, ali i najstariji od braće Jokić - Nemanja.

- Strahinja i devojka su sedeli u stanu. On je navodno pio alkohol. Svađa među njima je izbila kada je pitao devojku za njene ranije veze i momke. Rekla mu je s kim je bila u vezi, što ga je razbesnelo i počeo je da viče i da je vređa - preneli su mediji u SAD.

Kako su dodali, devojka se uznemirila kada je najstariji Jokić postao agresivan i želela je da ode.

- On ju je tada gurnuo i nije joj dao da izađe. Zgrabila je telefon u nameri da pozove policiju, ali je on još više pobesneo i uzeo joj telefon. Rekao je: „Nećeš ti nikoga da zoveš.“ Žrtva je tada izletela na balkon i dozivala pomoć. Njenim mukama tu nije bio kraj, jer ju je Strahinja zgrabio za vrat i počeo da je davi. Dok ju je stezao, vikao je „da će je gušiti dok ne zaspi“ - prepričali su dramu američki mediji.

Strahinja Jokić

Strahinja Jokić; Printskrin: Youtube/Denver Nuggets

Jokićeva žrtva je uspela da se spase tako što se dokopala kompjutera u spavaćoj sobi.

- Poslala je poruku poznaniku da je u opasnosti, a on je obavestio policiju. Policajci su brzo došli i uhapsili Jokića. Protiv njega je podneta krivična prijava za napad drugog stepena, kao i prekršajna prijavu za protivpravno lišavanje slobode - naveo je izvor Denver Posta, koji je prvi objavio priču.

Prema američkom zakonu Strahinji Jokiću za ovo krivično delo preti zatvorska kazna od 5 do 16 godina! Može da bude osuđen na zatvorsku ili novčanu kaznu, koja se prema zakonima proteže između 2.000 i 500.000 dolara. Takođe, može biti osuđen i na uslovnu kaznu sa rokom provere na tri godine, ali sada sve zavisi od odluke suda.

Iz porodice Jokić jedino je otac Branislav dao izjavu posle skandala koji je izazvao Strahinja i on je poručio da je u pitanju porodična svađa i da je priča prenapumpana

Nikola Jokić se već priključio treninzima Denvera, a dao je i prvu izjavu nakon što se desio skandal. Međutim, niko od novinara ga nije pitao ništa vezano za problem koji je imao njegov brat, a sudeći po njegovim odgovorima, utisak je da na njega to nije ostavilo previše posledica. Bio je dobro raspoložen i spreman na šalu, kao što je to inače slučaj kada priča za američke medije.

Video: Jokićev brat poludeo zbog isključenja Nikole, hteo da uleti u teren

(Telegraf.rs)

Komentari

  • P.S

    Mnogo su mi vazni Jokici u pm.Sto se mene tice sva trojica da odu u zatvor boli me uvo

  • Rastko

    Hoce i on da bude poznat.

  • Humanist

    Ma bata plati tu smešnu kaznicu i guraj dalje.Pare su i na Marsu pare

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima