≫ 

Gist o povratku u Beograd: Zvezda je bila najbolji izbor zbog Delija, džabe strašan tim...

Tim ništa ne vredi bez energije, objasnio je centar regionalnog šampiona

  • 15

Džejms Gist na razgovoru sa novinarom Eurohupsa, Foto: Printscreen Youtube

Košarkaš Crvene zvezde Džejms Gist objasnio je da je zbog Delija došao u Beograd, pošto je crveno-bele video kao dobar balans između osvajanja titula i atmosfere na tribinama.

Iskusni centar koji je svojevremeno nastupao i za Partizan je u srpskoj prestonici video šta znači energija sa tribina, osetio je i tokom boravka u Panatinaikosu, ali je tokom karijere viđao i prazne dvorane.

- Mislim da je Crvena zvezda bila najbolji izbor za mene jer sam imao opciju da odem u tim koji ima neverovatne navijače. Kad igrate za tim koji ima strava igrače, ali niko ne dolazi to da gleda, onda nema te energije. Zato sam hteo da igram za tim koji ima dobre navijače, ali i hoće da osvaja titule. Osetio sam kao da je dobar trenutak u mojoj karijeri da mogu da doprinesem jer ne bih da igram čisto da bih igrao - rekao je Gist za Eurohups.

Posle sedam godina je imao dovoljno vremena da se privikne na zelene boje, ali postoji još jedan razlog zbog kog mu je prvi dolazak u Atini bio čudan.

- Crveno-belo je nešto što sam nosio i pre Panatinaikosa i kada sam došao tu rekli su mi da ovde ne mogu da nosim crveno: većina nas i nema stvari koje su u crvenoj boji. Ali to je jedna od mojih omiljenih boja, pa sam se pitao hoću li nekog uvrediti ako stalno budem dolazio u nečem crvenom - dodao je Gist.

- Zvezda nije jedan od onih timova koje ljudi pogledaju i kažu: ooo to je Zvezda, velika utakmica i moramo da se spremimo. Ali istovremeno je svima jasno da Zvezda može da pobeđuje i to će biti naš najveći plus jer ćemo biti "ispod radara" - objasnio je Gist.

Iz Atine mu nedostaje grčka kuhinja, a jasno se seća i nekih omiljenih momenata iz prestonice Grčke.

- Prva titula u Grčkoj ovde. To je bila prva godina bez Obradovića, deset igrača je otišlo i niko nije očekivao ništa. Trener je bio tu prvi put, stigli smo do plej-ofa u Evroligi, igrali sa Barselonom. Umalo smo stigli do Fajnal fora. Tada je Evroliga bila drugačija i nije svako imao priliku da igra sa svakim. Sada je posebno takmičenje - podsetio se Gist i kao iz topa odgovorio da mu iz Atine nedostaje suvlaki.

Da podsetimo, Crvena zvezda i Panatinaikos su odigrali u četvrtak meč prvog kola Evrolige u OAKA areni i Zvezda je poražena 87:82, a Gist je bio najbolji pojedinac sa 22 poena i sedam skokova, od čega šest ofanzivnih.

Video: Džejms Gist: Zvezda-Partizan? Mnogo naboja, ali ništa što nisam prošao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    4. oktobar 2019 | 18:12

    Gist mislio da ako ode u FMP-2 biće više para nije njemu do dobrih igrača ali sve je to normalno para vrti gde burgija neće. Nadam se da će na kraju zažaliti što nije došao u svoj bivši klub. Čovke ga omadjijao parama biće njemu ko sđavolom tikve sadi o glavi mu se lupaju.

  • Живкони

    4. oktobar 2019 | 19:02

    Наравно да због ДЕЛИЈА дошо у србију, други на постоје угасили смо их!!!

  • ...

    4. oktobar 2019 | 20:45

    Videcemo na DERBIJU koji su bolji navijaci...kuci ces otici uplakan zbog grobara...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA