Neviđena scena u ABA ligi: Marko Simonović najbolji i u Megi i u Cedevita Olimpiji!

Dva Marka Simonovića predvodila dva tima

  • 1
Simonovići na utakmici Mege i Cedevite Olimpije, Foto: ABA liga.com/ Mega Bemaks, Ivica Veselinov

Košarkaši Cedevita Olimpije pobedili su Megu Bemaks sa 87:63 u prvom meču ovogodišnjeg izdanja ABA lige u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

Slovenački tim je pre svega razliku pravio odličnim šutem za tri poena, pošto je pogodio čak 15 trojki, od čega je Marko Simonović pogodio šest iz osam pokušaja.

On je bio i najefikasniji kod pobednika sa 24 poena (četiri ukradene lopte), pratio ga je Kodi Miler-Mekintajer sa 13, te Filip Krušlin sa 12 poena. U srpskom timu je Megin Marko Simonović ubacio 12 poena, Uroš Trifunović je dodao 11, a Luka Ašćerić deset.

Cedevita Olimpija je već početkom druge četvrtine stigla do dvocifrene prednosti, posle ukradene lopte Simonovića i floutera Miler-Mekintajera 22:11.

Mega je uspela da se vrati zahvaljujući svom Simonoviću i Ašćeriću do 27:27, ali je Cedevita Olimpija u poslednja tri minuta prvog poluvremena opet uspela da se odlepi i ode na pauzu sa 41:32.

U drugom poluvremenu se najmlađi tim ABA lige držao u igri tokom treće deonice koliko-toliko, mada je ekipa iz Ljubljane sve vreme držala dvocifreni plus i posle trideset minuta vodila 61:49.

Četvrta deonica je donela potpunu kanonadu Cedevitinog Marka Simonovića koji je u poslednjim minutima pogodio nekoliko trojki i prebacio 20 poena prednosti u korist Cedevita Olimpije te potvrdio pobednika.

Video: Marko Simonović o pobedi nad Partizanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA