≫ 

Asvel ponizio Olimpijakos, CSKA "razmontirao" Vanjinu Valensiju

Marinković u porazu svog tima imao tri poena za 14 minuta na parketu

  • 3
Foto: Printscreen Youtube

Košarkaši CSKA iz Moskve nastavili su gde su stali na kraju prošle evroligaške sezone pošto su na startu takmičenja ove sezone pobedili Valensiju sa 96:71 kao gosti u Španiji.

Ruski tim je od prve četvrtine nametnuo svoj ritam kada su Nikita Kurbanov i Majk Džejms uz Daruna Hilijarda brzo doneli Armejcima prednost od 10:2.

Valensija je u tom periodu igre počela da parira tek nakon što je CSKA stvorio dvocifrenu prednost sredinom perioda. Valensiju su pokrenuli Bojan Dubljević i Luj Labeiri prišli na -3, ali je CSKA posle deset minuta vodio 24:17.

Španski tim se dobro držao i tokom druge četvrtine, ali je onda ušao u "prazan hod", CSKA je u poslednjem minutu ubacio sedam poena i na poluvreme otišao sa +12 i 50 postignutih poena.

U nastavku su Armejci nastavili još jače, u trećoj četvrtini su sa još deset razlike dotukli rivala i praktično duplirali prednost sa poluvremena. Pobednik je tada bio rešen i bilo je samo pitanje kojom će razlikom meč biti završen.

Najefikasniji su kod pobednika bili Džejms sa 20 i Hilijard sa 22 poena, dok su kod Valensije prednjačili Majk Tobi sa 14, a onda i Brok Motum i Dubljević sa po 12.

Asvel je zasenio dobru partiju Nikole Milutinova koji je u porazu svog Olimpijakosa upisao dabl-dabl od po deset poena i skokova. Francuski klub je pobedio 82:63 i podsetio na krizu kroz koju zbog raznoraznih problema prolazi klub iz Pireja na svim frontovima.

Olimpijakos je na kraju prve četvrtine vodio 24:21, da bi u drugoj ubacio samo devet poena i opravdano kaskao za rivalom sedam razlike. Asvel je u trećoj probio granicu od deset poena, ali je tek u četvrtoj uspeo da prelomi Oly.

Dejvid Lajti je pogodio trojku već na startu poslednje deonice za +10, uzvratio je Vasilis Spanulis, posle čega je novu trojku ispalio i Asvelov Tejlor Džordan za 62:52. Od tog trenutka, dileme su polako počele da se razrešavaju, a Olimpijakos da gubi kontrolu nad rezultatom pa je kao posledica došao prvi poraz u novoj sezoni.

Najbolji je uz Milutinova bio Jorgos Printezis sa 15 poena, dok je Kevin Panter imao 11. Lajti i Džordan su predvodili Asvel sa po 16 poena, dok je Tonje Džekiri imao 13.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Senzacija na startu: Novopečeni abaligaš raspršio Zvezdine snove o ABA Superkupu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk1

    5. oktobar 2019 | 06:13

    Bravo za komsinicu,11- a. Nikad bolje nece biti plasirana,slikajte to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA