≫ 

Zvezda pokazala moć, oduvala Primorsku za "prvenac" u ABA ligi - sledeći je Fener!

Šampion ABA superioran protiv slovenačkog tima

  • 35

Košarkaši Crvene zvezde porazili su Primorsku u prvoj utakmici ABA lige za ovu sezonu, u renoviranoj hali "Aleksandar Nikolić" nije bilo ni trunke neizvesnosti, šampion je bio neumoljiv - 90:64!

Bio je ovo ujedno i Zvezdin revanš Primorskoj, sa kamatom, za poraz u četvrtfinalu ABA Superkupa. Narednu utakmicu Tomićev tima igra u četvrtak od 19 sati, i to protiv Fenerbahčea u 2. kolu Evrolige u "Štark Areni".

Najbolji u poenterski izbalansiranom pobedničkom sastavu definitivno je bio Lorenco Braun, iskupio se Amerikanac za bledu partiju u Atini sa 18 poena i 10 asistencija!

Uz njega, Gist i Dobrić su najjače "vukli" Zvezdu, prednjačili u napadu, prvi sa 11, drugi sa 13 poena. Faje je upisao 10 poena, Derik Braun 8...

Džejms Gist, Zvezda Primorska Foto: ABAliga/Crvena zvezda mts

Lorenco Braun je bio vrlo motivisan od starta, serijom 6:0 Zvezda je otvorila utakmicu, a iako su gosti uhvatili rezultatski priključak, kako je vreme odmicalo bilo je jasno u kom pravcu će se utakmica odvijati. Brzo je Zvezda, preko Perperoglua, Gista i Brauna, "pobegla" rivalu, a onda, u drugoj deonici, održala čas defanzivne košarke.

Taj  deo meča završen je rezultatom 17:3!

Tu je i bio kraj svake nade gostiju da mogu prirediti novu senzciju kao nedavno u Zagrebu kada su uhvatili Beograđane "na spavanju". Nije bilo popusta od crveno-belih ovog puta, odigrao je šampion ozbiljno u oba pravca, a jedina "minus faza" desila se u trećoj deonici, kada su gosti serijom 7:0 uspeli da spuste veliku razliku.

Do tada, crveno-beli su akumulirali nedostižnu prednost, koja je u jednom momentu iznosila i 36 razlike (60:24)!  

Ostatak meča protekao je u rutiniranju rivala pred, podsećamo, delimično ispražnjenim tribinama zbog kazne ABA iz prethodne sezone zbog nereda tokom finalne serije sa ekipom Budućnosti.

Elem, Zvezda je autoritativno privela meč kraju, pokazala da će i ove sezone voditi glavnu reč u regionalnoj konkurenciji, a novu priliku da stavi na test trenutne mogućnosti imaće već u četvrtak kada će ugostiti jedan od najboljih timova Evrope, turski Fenerbahče.

Crvena zvezda - Fenerbahče 90:64 (28:21, 17:3, 28:24, 17:16)

Crvena zvezda: Braun D 8, Čović 2, Braun L 18, Perperoglu 5, Davidovac, Lazić 5, Faje 10, Beron 8, Dobrić 13, Gist 11, Dženkins 4, Odžo 6

Primorska: Holt 2, Haris 17, Čakarun, Barič 2, Kosi, Lazić 7, Marinković 4, Hodžić 10, Jagodić-Kuridža 7, Dimec 12, Šiško 3, Vončina

Crvena zvezda, primorska, ABA liga, Derik Braun Foto: ABA liga/crvenazvezda mts

Video: Kuzmić: Dobro sam, za nekoliko nedelja na terenu

ABA liga, 1. kolo

Petak

Mega Bemaks - Cedevita Olimpija 63:87

Subota

Igokea - Partizan 73:75

Cibona - Moranr 88:92

Nedelja

Budućnost - Zadar 93:80

Crvena zvezda - Primorska 90:64

Ponedeljak

Krka - FMP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zadusnice za fmp

    6. oktobar 2019 | 21:40

    veselije bude na zadusnicama nego ovi navijaci ovoga malog kluba zvani fmp..sinoc ste mogli vidjeti spektakl u b.luci od grobara..

  • Bojan SD

    6. oktobar 2019 | 22:02

    E na sledecoj Zoc im mora ponovo pokazivati koliki je Srbin posto im je to obecao na ona skandiranja u Areni pre 2 god, tako da pobeda ce i definitivno biti nemoguca misija samo se plasim da ne dozive i rezultatski debakl za ginisa.

  • Angry

    6. oktobar 2019 | 21:38

    Sta radi ovaj Tomic pa to je kriminal. Oterace i ovo malo publike sto na gleda. U ovakvoj utakmici ostavi Simanica i Jovanovica van tima, Davidovac ne ulazi, katastrofa... Bice ovo najgora sezona Zvezde u poslednjih 6 godina, sa ubedljivo najvecim budzetom i gomilom nepotrebnih stranih placenika koji su tu da otaljaju ugovor i uzmu lake pare. A vi koji mislite suprotno i koji i dalje ne vidite da Tomic nije trener nego amater, plakacete na kraju sezone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA