Gudurić na debiju za Memfis izveo jedan od najlepših poteza večeri

Srbin je ubacio osam poena u prvom meču za Grizlije

  • 2
Marko Gudurić Foto: Marko Jovanović

Marko Gudurić je odigrao svojih debitantskih dvadeset minuta za Memfis Grizlise u pripremnom meču za novu sezonu NBA lige i pored osam poena ((4/8 iz igre, 0/3 za tri) imao još po dva skoka i asistencije.

Njegov tim je bio bolji od Makabi Haife sa 123:88, a najbolji je kod pobednika bio Džeren Džekson sa 19 poena i osam skokova. Poen manje je imao Grejson Alen, a 16 Dilon Bruks.

U timu Makabija se istakao Džejms Jang sa 31 poenom, a nekadašnji igrač Majami Hita, Makabija iz Tel Aviva i Budućnosti - Noris Kol, ubacio je 13 poena.

Gudurić je tokom meča izveo i jedan od najlepših poteza jer je dobro pročitao utrčavanje Dža Moranta, jednog od top pikova sa ovogodišnjeg drafta, i samo mu je od zemlje poslao loptu između dvojice igrača.

Ispred Moranta je ostala "livada" i uspeo je lagano da poentira na obruču. Morant je nakon toga imao i jednu atraktivnu asistenciju, dok su igrači Makabija imali nekoliko dobrih rampi.

Da podsetimo, srpski reprezentativac je ove godine došao u Memfis iz Fenerbahčea u kom je proveo dve godine po odlasku iz Crvene zvezde.

Osim ovog, NBA timovi su odigrali još nekoliko mečeva. Los Anđeles Klipersi su bez glavnih zvezda - Kavaja Lenarda, Pola Džordža i Lua Vilijamsa pobedili Šangaj Šarkse sa 127:87, a Boston je pobedio Šarlot sa 107:106.

Video: Od Priboja do NBA lige: Dvokorak Marka Gudurića kojim se ređe ide

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • imam velika iscekivanja

    7. oktobar 2019 | 13:06

    Decko nije dobio sansu u Evropi. Oslobodjen nasilja srpskih trenera (nadam se da nije previse psihicki ostecen), mislim da bi trebalo da eksplodira u NBA.

  • Ujka Zitko PFK

    7. oktobar 2019 | 11:35

    Ovaj guduric isti Aron Ramsey isti original🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA