≫ 

Ne postoji šut za 30 poena, već borba za svaku loptu: Uživam kad pobedimo, a igramo loše!

Trener Partizana veruje da samo muška borba može da donese rezultat u Evrokupu

  • 2
Andrea Trinkijeri Foto: Telegraf

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri, pred meč drugog kola Evrokupa protiv truskog Tofaša, rekao je njegov tim mora da odigra maksimalno koncentrisano i da jedino tako može da valorizuje pobedu na strani u Veneciji prošle nedelje.

Crno-beli dočekuju turski tim u Štark Areni od 20 sati (sport klub) i to će im biti prva zvanična utakmica u ovoj dvorani ove sezone, ako ne računamo prijateljsku sa AEK-om.

- Napokon kod kuće. Na kratko, ali kod kuće. Tofaš je iskusna ekipa, znaju da igraju, iskusniji su od nas. Mi ćemo sigurno imati veliku želju, veliku stast. Moramo biti pametni. Utakmica traje 40 minuta, ako igramo napamet imaćemo problema, ako energiju potrošimo na emocije...

- Ne postoji šut za 30 poena i da utakmica bude gotova za dva minuta. Nije tako, moraćemo da se borimo za svaku loptu. Ako ih pustimo da igraju biće teško, ali do sada smo se uvek borili... Moramo biti malo bolji, ono što smo do sada bili neće biti dovoljno, to je sigurno  - kazao je Trinkijeri i dodao da kod igrača ima malo nervoze.

- Kod mene nema nervoze, jer sam te utakmice prošao, ali kod igrača ima malo. Moj posao je da spremim ekipu da bude na svom maksimumu tokom svih 40 minuta. Verujem da će biti puno navijača i da će atmosfera biti dobra, što će nam biti dodatna motivacija - rekao je Trinkijeri novinarima u Areni.

Na pitanje šta očekuje od navijača kratko je rekao:

- Očekujem da me iznenade - kazao je italijanski trener.

Video: Nemanja Gordić o pritisku pred prvi meč u Areni: Svi čitamo šta se piše, do sad nismo izgubili pa to stvara malo nervoze

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA