≫ 

Trinkijerijeva šala s novinarom: Hoćeš da odeš na Siciliju 10 dana i da se ne vratiš?

Trener Partizana bio je dobro raspoložen posle pobede nad Tofašom

  • 12

Trener Partizana Andrea Trinkijeri poručio je posle meča da je najvažnije bilo dobiti utakmicu i da je znao da će duel protiv Tofaša biti veoma težak. Crno-beli su slavili sa 93:80 i tako zadržali maksimalan učinak posle 2 kola u grupi B Evrokupa.

- Želeo bih da kažem da je utakmica bila teška kao što sam očekivao, ali lagao bih vas, bila je još teža. Imali smo 25 dana i ovo nam je prva utakmica kod kuće. U prvom poluvremenu smo kasnili, loše smo se pozicionirali, ubili su nas sa trojkama i polaganjima. Mogli smo da padnemo, ali nismo, imali smo jaku drugu četvrtinu, vratili smo se i imali smo drugačiju utakmicu. Imali smo dobre dve četvrtine u nastavku meča, i na kraju smo zaslužili pobedu - bili su prvi utisci Trinkijerija posle meča.

On je poručio da je svima bilo potrebno da se naviknu na novi ambijent i igranje u Areni.

- Sve je bilo novo, emocije, prvo poluvreme katastrofa, za sve je ovo bilo novo, sve je bilo posebno, veliko, teško... ali ja sam pitao ekipu, znao sam da će biti tako, ali sam im rekao da nije važno kako, ali samo da vežemo pobedu posle one u Veneciji. Mnogo je važnije bilo da pobedimo u odnosu na neki kvalitet igre, i izgleda da su me poslušali - našalio se Trinkijeri, koji je otkrio zašto nije igrao Rašon Tomas.

KK Partizan - KK Tofaš Rašon Tomas; Foto: Nikola Tomić

- Ništa ozbiljno, ali oktobar je, ima mnogo utakmica, ne bih da rizikujem, ima malu povredu na kvadricepsu, ide to na bolje, znao sam da je važan igrač, jer stvari koje radi su specifične za nas, ali nisam hteo da rizikujem i imao sam sreće - poručio je trener Partizana, koji nije hteo da hvali junaka meča Radeta Zagorca, koji je postigao 26 poena u pobedi.

KK Partizan - KK Tofaš Rade Zagorac je bio dobar i u napadu i u odbrani; Foto: Nikola Tomić

- Pričaću kad loše igra, danas mora da uživa, ja ću ga podržati onda kada ne da 26 poena i kada lopta neće ući, danas nema potrebe ništa da pričam - rekao je Trinkijeri, koji je u šali nahvalio Novicu Veličkovića.

KK Partizan - KK Tofaš Novica Veličković zakucava; Foto: Nikola Tomić

- Imamo juniora, stavili smo ga iz frižidera, u Laktašima smo ga zagrejali. Novica je primer šta znači glava, košarkaška glava. Kako se pripremiti za važne utakmice, u zadnjim minutima se zaigrao junior, izmislio je nekoliko rotacija sa Marsa, malo sam se naljutio, ali drago mi je da je sa nama - u svom stilu priča trener crno-belih, koji se na kraju našalio s novinarom koji je pitao da li je sve u redu sa Parahuskim, koji je izlazio s parketa šepajući.

KK Partizan - KK Tofaš Slavlje igrača na kraju meča; Foto: Nikola Tomić

- Nisi maler valjda? Na Siciliju treba da odeš 10 dana i nećeš se vratiti kući - uz osmehe na obe strane je poručio Trinkijeri, koji je na kraju rekao i da su stranci dali doprinos, ali i Nikola Janković.

- Kori je jako dobro odigrao, Vili je dobio udarac u Laktašima, ali on je koristan igrač, možda nije najtalentovaniji, ali je koristan. Nikola Janković je posle dobre utakmice bio važan takođe, samo mu je falio koš, biće i on važan - poručio je Trinkijeri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA