≫ 

Bobi trojkom oduševio navijače Dalasa: Gudurić se ne šali, briljirao u pobedi Menfisa

Odlične partije srpskih reprezentativaca u novim predsezonskim utakmicama

  • 3
Boban Marjanović, Dalas Meveriksi Foto: AP/Tanjug

Srpski košarkaš Boban Marjanović debitovao je za ekipu Dalas Maveriksa i u predsezonskom meču upisao 7 poena, dok je Marko Gudurić u svojoj drugoj utakmici za Memfis Grizlise postigao odličnih 14 poena.

Marjanović je u porazu svoje ekipe od Oklahome 119:104 doprineo sa sedam poena, tri skoka i dve asistencije za devet minuta koliko je proveo na terenu. Iako su igrali dobro sve do sredine treće četvrtine ekipa Rika Karalija je pri vodstvu 87:86 primila čak 14 poena dok su postigli samo dva i tu razliku nisu uspeli da stignu do kraja.

Popularni bobinator nije propustio priliku da i u novom dresu podigne publiku na noge, i to, novom trojkom!

U ekipi Dalasa nisu igrali Luka Dončić i Kristaos Prozingis, a najefikasniji su bili Maksi Kliba i Džastin Džekson sa po 14 poena.

Oklahomu do pobede je vodio doskorašnji plej Klipersa Šej Gildžus-Aleksander koji je ubacio 24 poena,  a pratili su ga Stiven Adams sa 17, odnosno Denis Šruder sa 16.

Sa druge strane ekipa Marka Gudurića Memfis Grizlisi savladali su novozelandsku ekipu NZ Brejkersa sa 108:94. Srpski reprezentativac je imao odličan procenat šuta, od sedam upućenih lopti ka košu šest je pogodio i utakmicu u kojoj je proveo 17 minuta je završio sa 14 poena, šest više nego na prošloj utakmici u kojoj je debitovao za NBA ekipu.

Pored Srbina istakli su se još i Džeren Džekson sa 18 poena i devet skokova i Dža Morent koji je upisao četiri poena i deset asistencija.

Grizlisi su posao utakmicu prelomili već u prvom poluvremenu kada su poveli sa 19 poena prednosti. Tu prednost nisu ispustili do kraja meča.

U poraženoj ekipi najviše se istakao bivši igrač Mega Leksa 30-godišnji Kori Vebster sa 19 poena, sedam skova i šest asistencija, uz četiri ukradene lopte i tri blokade.

Dalas Meveriksi, NBA Foto: AP/Tanjug
Dalas Meveriksi, NBA Foto: AP/Tanjug
Dalas Meveriksi, NBA Foto: AP/Tanjug
Memfis Grizlis Foto: AP/Tanjug
Memfis Grizlis Foto: AP/Tanjug
Memfis Grizlis Foto: AP/Tanjug

Video: Bobi Marjanović tera traktor sa dve zanosne cice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rekao sam

    9. oktobar 2019 | 11:21

    Eksplodirace Guduric u NBA, kad oseti slobodu izbora da sutira kad mu se prohte. Obradovic i Djordjevic su ga ubili u pojam, nadam se da ga nisu previse pishicki ostetili. Ocekujem da bude novi Stojakovic, eto i ne mora, Stojakovic izgleda nedostizno ali Gudiric bi mogao da dostigne prosek od 25 koseva lagano, gospodski, kao snajperista bez previse znoja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA