≫ 

Ovo nije ništa, jedna pobeda: Tomić posle važnog "skalpa" objasnio da je odbrana uvek u džepu!

Zvezda je odigrala taktički jako dobro

  • 3
KK Crvena zvezda - KK Fenerbahče Foto: Marko Jovanović

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić, posle pobede nad Fenerbahčeom u Evroligi, izjavio je da je njegov tim uradio ono što je zahtevao, pre svega u odbrani.

Zvezda je sa 68:56 pobedila Fener pred svojom publikom i svela turski tim tokom prvog poluvremena na 4/17 u šutu za dva poena.

Istanbulski sastav je do kraja bio u igri, naročito posle trojke Bobija Diksona za samo -2 (53:51), ali su se crveno-beli pokrenuli trojkom Moa Fajea i zakucavanjem Ognjena Dobrića i pobedili.

- Treba da nastavimo, ovo je samo jedna pobeda. Ništa se nije desilo, imamo toliko utakmica ispred sebe i moramo da nastavimo. Jedna utakmica, čestitam timu. Taktički su igrači radili ono što smo se dogovorili, ne 100 odsto, ali oni nisu kompjuteri pa da se programiraju bez greške.

Igraču će nekad da pogreši, ali su uradili tačno što smo rekli da treba da urade i to je naša pobeda. Sveli smo protivnika na 56 poena, ali trebaće nam i napad. Čestitam igračima, bila je koncentracija na najvišem nivou - rekao je Tomić posle meča.

Video: Ognjen Dobri prokomentarisao vređanje Kalinića od strane Delija

Istakao je između ostalog da je upravo taj defanzivni deo terena nezavistan od toga kako u napadu ide ili ne ide, od utakmice do utakmice.

- Igračima uvek govorim da mora odbrana da bude 100 odsto, to uvek imamo u džepu. Sad u napadu, šta bude, dve ekipe igraju, nekada možemo da imamo problema, što smo imali večeras, ali odbrana je nešto što možemo uvek da imamo - jasan je trener Zvezde.

Napadački po njegovom mišljenju nisu doprineli Beron i Dženkins, ali su igrali odbranu, tvrdi Tomić.

Video: Kapiten Zvezde Branko Lazić posle pobede nad Fenerbahčeom

- Da, rotacija je bila 12 igrača i to se zove tim. Da li igraš pet ili 25 minuta, možeš da doprineseš. Igrali dva ili 25 minuta cilje uvek mora da bude da Zvezda dobije utakmicu - naglasio je Tomić.

On je podsetio da ekipa ima petoricu novajlija i da je još potrebno da se u igra.

- Tražim da odbrana mora da bude na visokom nivou i da se u tom delu pruži 100 posto. Imali smo problema u napadu, ali odbrana daje samopouzdanja i kontre. Moramo što pre da zaboravimo i okrenemo se budućnosti - zaključio je Tomić.

Crvena zvezda za sedam dana nastavlja takmičenje u Evroligi utakmicom u Tel Avivu protiv Makabija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    10. oktobar 2019 | 22:58

    Па ок. Поигравали се момци мало са једним од најскупљих тимова европе, са вероватно најскупљим тренером..него не чух гробаре, јеел фенер ирао са трећим или четвртим тимом...

  • ГОРСКИ ВИЈЕНАЦ

    11. oktobar 2019 | 06:04

    Само нам фали један плеј (умјесто Човића) и улазимо у топ 8. Кад год је ушао у игру они су са 8 поена пришли на 2. Може да игра АБА лигу али ЕЛ никако.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA