≫ 

Obradović u Beogradu, protiv Zvezde, doživeo nešto što nije nikada u karijeri! Nije mogao da veruje!

Trofejni trener sa čak 9 titula prvaka Evrope je tako oborio negativan rekord svoje karijere

  • 7
Želimir Željko Obradović Foto: Marko Jovanović

Fenerbahče je u prvom kolu Evrolige poražen od Real Madrida, dok je na gostovanju u Beogradu doživeo neuspeh od tima Milana Tomića 68:56 i to je najlošiji start u karijeri za Željka Obradovića trenera sa 9 titula prvaka Evrope.

Dok je vodio timove poput Partizana, Huventuda, Reala, Benetona, Panatinaikosa i Fenerbahčea, nikada do sada sezonu u Evroligi nije počeo sa 0:2. Doduše, pitanje je koliko puta je do sada sezonu počinja sa dva uzastopna gostovanja.

Bilo kako bilo, ima najlošiji start karijere i to će ostati upisano u anale. Inače, Obradović ima 70,1 posto uspešnosti u pobedama u Evroligi (300-128) u karijeri od 2001. godine.

- Prvi put za 27 godina karijere sam ušao u svlačionicu i nisam imao da kažem reč svojim igračima. Tako sam se osećao. Najveća odgovornost je moja, ja ću morati da analiziram i da vidim zašto smo igrali ovako i zašto smo postigli ovih bednih 56 poena za mene", istakao je Obradović.

Video: Obradović posle Zvezde: Ovo je moj poraz, moramo da mućnemo glavom

Fakti:

* Fenerbahče je postigao 56 poena što je najmanje na jednom gostujućem meču u poslednje tri godine.

* Za dva poena šutirali su samo 34 odsto (10/29), što je najmanji procenat od kada je Željko Obradović došao u tim 2013. godine.

* Fenerbahče je imao svega 46 timskih indeksnih poena, što je treći najgori učinak od kada je Obradović u ekipi.

* Najtrofejniji evroligaški trener sa devet osvojenih šampionskih titula, postavio je negativan rekord posle sinoćnjeg poraza Fenerbahčea od Crvene zvezde u Štark areni, pošto nijedan tim koji je vodio nikada pre nije startovao sa dva uzastopna poraza u najjačem klupskom takmičenju u Evropi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🎹🎹🎹

    11. oktobar 2019 | 20:36

    Jedan od najboljih trenera u istoriji ovog sporta. Pozdrav od navijaca Zvezde i puno uspeha u daljem radu!

  • Dare

    11. oktobar 2019 | 15:09

    Koliki li je samo iznos stavio u dzep nakon cirkusa koji su odigrali a sto je bilo toliko providno da je i babama bilo jasno vec na pocetku da je ugovorena sklanjalica. E moj Zeljko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA