≫ 

Oglasila se Zvezda: Evo zašto nije prekinut meč zbog vređanja Nikole Kalinića!

Pitanje Telegrafa klubu sa Malog Kalemegdana odmah je donelo i deo krivice našem portalu "što mi nismo zaštitili bivšeg Zvezdinog igrača od Zvezdinih navijača"

  • 43
Nikola Kalinić, Milan Tomić, KK Crvena zvezda, KK Fenerbahče Foto: MN Press

Dan posle meča u Areni, glavna tema nije veličanstvena pobeda Zvezde protiv Fenerbahčea pred 16.800 gledalaca, već mučna atmosfera na tribinama, gde je viđen pravi rat najvatrenijih pristalica i ostalih simpatizera u pogledu stavova prema vređanju Nikole Kalinića.

Petnaest minuta pre meča, Delije su iz kopa počele sa vređanjem Kalinića, ali je ostatak hale zvižducima pokazao šta misle o njihovom postupku.

Ali, to nije pokolebalo Delije, koje su nastavile sa brutalnim vređanjem Kalinića u najvećem delu meča.

Spiker je neposredno pre izlaska igrača na teren pozvao navijače da navijaju fer i sportski, bez vređanja, jer zbog pooštrenog kriterijuma Evrolige, svako vređanje protivničkih igrača znači i dodatnu kaznu za klub.

Međutim, Delije su se samo nekoliko minuta kasnije, kada su košarkaši Fenerbahčea izašli na teren, oglušile na to i počeli su da vređaju svog bivšeg igrača.

Spiker je i u pauzama između četvrtina pokušao još nekoliko puta da apeluje na navijače da se navija sportski, bez vređanja, ali to ponovo nije dalo rezultat.

Video: Izlazak Kalinića i ekipe Fenerbahčea na zagrevanje za meč sa Zvezdom

Bili smo u prošlosti svedoci na mnogim utakmicama u Srbiji, pa i u okviru Evrolige, kada su pojedinci i iz kluba apelovali na navijače da se ne vređaju igrači ili treneri protivničke ekipe.

Mnogi i danas pamte slučaj kada su Grobari vređali Svetislava Pešića, kada je tadašnji trener crno-belih Duško Vujošević apelovao da se prekine sa pogrdnim skandiranjem na račun bivšeg trenera Zvezde, koji je tada vodio Bajern Minhen.

Na utakmici Zvezda - Fenerbahče niko iz Zvezde nije napravio sličan potez i apelovao na navijače da ne vređaju Kalinića.

Telegraf je na adresu kluba sa Malog Kalemegdana poslao pitanja vezana za vređanje Nikole Kalinića. Pitali smo ih za stav povodom vređanja svog bivšeg igrača, kao i zašto nije bilo prekida utakmice uz reakciju nekoga iz kluba uz apel da se prekine s uvredama.

Nikola Kalinić Nikola Kalinić prilikom izlaska sa terena; Foto: Marko Jovanović

U odgovoru koji je dostavljen našoj redakciji, nismo dobili stav kluba o vređanju Kalinića, već smo napadnuti zato što nismo prenosili apele kluba sa zvaničnog sajta i društvenih mreža da se navija sportski i fer i da se ne vređaju protivnici.

Međutim, klub je tu zaboravio da nam je upravo zbog njihovog apela zabranjeno snimanje u hali 30 minuta pre utakmice, pa sve do njenog završetka, a apel na klupskom sajtu pred meč protiv Fenerbahčea nismo dobili u zvaničnom mejlu, pa nam je ta informacija promakla u moru onih koje dobijemo svakodnevno.

Takođe, rečeno nam je da meč nije prekinut jer Evroliga ima svoja pravila za ovakve situacije i da niko od delegata nije zahtevao da meč bude prekinut.

Na kraju, Zvezda je sa žaljenjem konstatovala da se pravilo prekidanja utakmica u slučaju vređanja sa tribina ne primenjuje vrlo često kada neko od članova uprave, članova njihovih porodica ili igrača Crvene zvezde, uključujući i Nikolu Kalinića u dresu Zvezde.

KK Crvena zvezda - KK Fenerbahče Foto: Marko Jovanović

Prenosimo odgovor Zvezde u celosti:

- KK Crvena zvezda mts više puta je pre prve utakmice Evrolige u Beogradu u skladu sa preporukama Evrolige, objavljivao na klupskom sajtu i putem društvenih platgormi, apele za fer i sportsku atmosferu u hali pre i tokom utakmica, kao i ceo pooštreni disciplinski pravilnik Evrolige. Sa žaljenjem konstatujemo da te klupske apele nismo videli i na portalu Vaše medijske kuće. Pošto ste pomno pratili utakmicu, iznenađeni smo, DA NISTE ČULI VIŠE PUTA ponovljen apel spikera (u skladu sa najnovijim pravilnicima Evrolige) da se navija sportski, fer i korektno, i da se bodre košarkaši Crvene zvezde bez vređanja protivnika.

- Evroliga kao krovna klupska organizacija u Evropi ima svoje mehanizme za ovakve situacije, i niko sa zapisničkog stola, delegat i sudije nisu zahtevali da se utakmica prekine. Sa žaljenjem konstatujemo da se pravilo upozoravanja putem spikera i prekidanja utakmice u slučaju vređanja sa tribina, ne primenjuje (i nije se primenjivalo) vrlo često kada je neko od članova uprave, njihovih članova porodice ili igrača KK Crvena zvezda bio meta tih uvreda, uključujući i Nikolu Kalinića u dresu Crvene zvezde.

- Naš klub je i u četvrtak pokazao da je deo evropske elite, od načina na koji je organizovao veliku utakmicu sa Fenerbahčeom, do ambijenta, posete, i igre. Za sva ostala pitanja nismo prava adresa - navedeno je u odgovoru koji je dostavljen našoj redakciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duke

    11. oktobar 2019 | 19:01

    A to vazi samo kada se vređa Covic za ostale nema veze!!!

  • Racki

    11. oktobar 2019 | 20:45

    Nit obraza ni sramote sta im tesko menjaju grb ime adresu banke kredite penale sta reci...

  • AHAB

    11. oktobar 2019 | 21:33

    SUPER ODGOVOR STE DOBILI....ŠTA VAM NIJE JASNO....FORZA STELA ROSSA🇦🇹🇦🇹🇦🇹🇦🇹🇦🇹🇦🇹🇦🇹🇦🇹

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA