≫ 

Horor izdanje Partizana u Sloveniji, Primorska nokautirala crno-bele!

Ne pamti se kada je Trinkijerijev tim ovako loše odigrao neku utakmicu

Pobednička serija Partizana, koja je trajala još od samog početka pripremnog perioda, surovo je prekinuta u Kopru gde je ABA debitant Primorska, od prvog do poslednjeg minuta dominirala protiv nikad slabijih Beograđana - 68:56!

Žan Mark Šiško (13p, 9as), Marko Jagodić Kuridža (11p, 12sk) i Lens Heris (17p) najjače su "pogurali" tim Jurice Golemca ka istorijskom trijumfu, koji je ujedno i revanš Partizanu za poraz u polufinalu Superkupa u Zagrebu.

Očajni procenti šuta, igra bez ikakve ideje, letargija u skoku, samo su neki od razloga teškog poraza Trinkijerijevog tima koji je uzalud trošio tajm-aute u nameri da trgne svoje igrače i preokrene situaciju.

Nije vredelo ništa - Partizan je danas, najblaže rečeno, bio van ritma.

Već je početna serija Slovenaca 6:0, pa "beg" na 13:3 i 22:9, bila jasan nagoveštaj šta čeka crno-bele u nastavku. Šiško je majstorski razigravao saigrače, vukao sve konce igre Primorske, Heris je bio letalan svaki put kad bi se digao na šut, a iskusni Jagodić Kuridža je sa mnogo energije u reketu sebi gradio pozicije.

KK Koper Primorska, KK Partizan Foto: Koper Primorska/Ziga Mikeli

Partizan nije bio ni bleda senka tima koji je u velikom stilu "okrenuo" rezultat protiv Tofaša u Evrokupu, nije bilo igrača koji bi preuzeo odgovornost, koji bi pogodio, razigrao, iako se Volden nametao za tu ulogu u povoju meča, ali se i on u nastavku utopio u sivilo tima.

Dovoljan pokazatelj koliko su danas i pojedinačno bili loši Beograđani je podatak da je Zagorac sa 10 poena bio najefikasniji!

Druga deonica donela je još gori Partizan, čiji se igrači nisu snašli naspram "tvrde" igre rivala, a Heris, Šiško, Jagodić Kuridža, sporadično Marinković, Holt i Hodžić napadački su dopunjavali udarnu trojku.

Procenti šuta Partizana bili su posebna priča, bili su ispod svakog kriterijuma.

Za dva su crno-beli imali 14/35, za tri 5/20, a nisu se proslavili ni sa linije penala odakle su šutirali 13:22!   

Sa takvom nepreciznošću, i ne čudi što je Primorska u drugom poluvremenu gotovo konstantno imala dvocifrenu prednost, u nekoliko momenata ona je bila i 18 razlike.

Tek sredinom poslednje četrvtine, kada gosti nisu imali kud nego da igraju sa mnogo rizika i agresije, serijom 6:0 u režiji Gordića uspeli su da se spuste ispod deset poena zaostatka. Ali, i tada je do izražaja došao očajan šut - Gordić je pogodio tek jedno od tri bacanja taman što je iznudio petu čičnu Šiška, doneo nadu svom timu...

Do kraja, očajni Partizan dotukao je Heris penalima, za mirnu završnicu i veliku pobedu Primorske koja je u prvom kolu pretrpela težak poraz od Zvezde, ali se ipak može podičiti da je već u ovoj fazi sezone uspela da savlada beogradske "večite rivale".

Primorska - Partizan 68:56 (22:14, 14:14, 20:11, 12:17)

PRIMORSKA: Holt 7, Heris 17, Čakarun, Barič, Kosi, Lazić, Marinković 6, Hodžić 10, Jagodić Kuridža 11, Dimec 4, Šiško 13, Vončina

PARTIZAN: Volden 8, Zagorac 10, Pejdž 3, Gordić 9, Parahovski 4, Jaramaz 6, Miletić, Veličković 3, Birčević 4, Janković 3, Pejners 6, Mozli

ABA liga, 2. kolo

Petak

FMP - Mega Bemaks 98:79

Subota

Primorska - Partizan 68:56

Mornar - Igokea 20

Nedelja

Cedevita Olimpija - Cibona 17

Crvena zvezda - Budućnost 20

Ponedeljak

Zadar - Krka 18

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    12. oktobar 2019 | 20:06

    Primorska-partizan 68:56 Zvezda- fenerbahce 68:56

  • Gg

    12. oktobar 2019 | 20:15

    Opaaa zitko tudjmanovac gde si?? Kako legenda vokri??

  • Baki

    12. oktobar 2019 | 22:15

    A ciganije hoce da pukne od muke sto ne pljujemo nase igrace i trenera kao sto to oni rade posle svakog poraza! Bravo grobari!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA