≫ 

Barsa i Real najveći gubitaši evropske košarke! Troše fudbalski novac i osvajaju trofeje

Jasno je kako stvari funkcionišu kod dva najveća košarkaška kluba Španije

  • 5
Florentino Perez Foto: MN Press

Najveći španski košarkaški klubovi Real Madrid i Barselona ove sezone imaju najveće budžete u Evropi, ali i najveće gubitke, pokazuje analiza španskog portala Palco 23. 

Prema istom izvoru, "večiti rivali" će ove sezone kombinovano akumulirati gubitak do čak 60 miliona evra, dok su im, sa druge strane, prihodi tek 25 miliona, i to ukupni, što je za devet procenata manje nego prethodne sezone.

Barselona je ušla u ovu takmičarsku godinu ambiciozno, rešena da preuzme primat u domaćem prvenstvu i u Evropi, a za taj cilj je Svetislavu Pešiću obezbeđen budžet od 32.9 miliona evra (ovaj novac pokriva ugovore igrača/trenera, plate).

Međutim, Katalonci će isto tako imati velikd gubitke, a oni su, prema proceni, oko 32.3 miliona evra.

Prema navodima portala "Palco 23", i Real će, poput Barse, "baciti" velike pare "u bunar", prvenstveno za servisiranje ekipe koja će i ove sezone napasti sve trofeje. Madriđani su u ovogodišnji sastav investirali 30.3 miliona, uz gubitke za koje se veruje da će narasti i do 27.9 miliona.

Tomas Ertel Foto: MN Press

Kako Real i Barselona uopšte opstaju sa ovakvim poslovanjem? Lako - tu su fudbalske sekcije oba kluba čiji su prihodi toliki da sebi mogu priuštiti čak i ovakve bespovratne investicije u košarku.

Ove sezone Real deluje još jače nego prethodne, a dodatno se pojačao trojicom igrača. Stigli su Džordan Miki, Nikolas Laprovitola i nedavno Salah Mežri.

Barselona je letos napravila pravi "bum" na tržištu, pre svega sa potpisivanjem dugoročnog ugovora sa Nikolom Mirotićem, nezapamćenim u istoriji evropske košarke.

Uz njega, Katalonci su doveli Higinsa iz CSKA, Abrinjesa iz Oklahome, Dejvisa iz Žalgirisa i Dilejnija iz Guangdonga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    13. oktobar 2019 | 14:32

    Имају моћна СД иза себе, троше и освајају...а шта ћемо са јсд који троши државне, народне паре, али неуспешно...за велике паре неки небитни купчићи, и то је то...

  • C

    13. oktobar 2019 | 14:36

    Pa normalno kad imaju bogate FK ko ce drugi da im da.

  • A ko njima pokriva gubitke

    13. oktobar 2019 | 17:05

    Oba FK imaju velike prihode ali i velike gubitke i dugove. J Ko njima pokriva dugove? Narod kao i svugde. Nigde poštenja i pravde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA