Stefan Marković ušao u istoriju kao najbolji asistent Evrokupa svih vremena

Prvi koji je podelio preko 500 dodavanja za koševe svojih saigrača

  • 1

Virtus Bolonja igra odlično od starta nove sezone, ne zna za poraz, a srpski plejmejker Stefan Marković beleži odlične partije i po broju asistencija uspeo je da se upiše u istoriju Evrokupa i da postane prvi sa preko 500.

Nakon dva odigrana kola u Evrokupu, drugom po kvalitetu klupskom takmičenju, Marković je u pobedi svoje ekipe nad Makabi Rišonom doprineo sa 15 poena i četiri asistencije. Upravo one su mu obezbedile titulu najuspešnijeg za sada.

Marković je stigao ukupno do brojke 503, a u nastavku sezone će imati priliku da dodatno popravi taj svoj rekord.

Stefan Marković Foto: Youtube.com

Od aktivnih igrača, srpskog pleja sigurno niko neće prestići pošto mu je prvi pratilac Per Ginter iz Ratiofarm Ulma sa 246 asistencija.

Kada se gleda prosek asistencija po meču, samo pet igrača sa barem 50 nastupa, bolji su od Markovića. Plejmejker Virtusa u dosadašnjih 107 nastupa u Evrokupu prosečno beleži 4,66 asistencija što ga stavlja na šesto mesto u ovoj kategoriji.

Što se tiče ukupnog broja odigranih utakmica, Marković je i tu jedan od najboljih jer je sa 107 mečeva osmi igrač sa najvećim brojem nastupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA