Politika posle košarke, iz patika u odelo: Ajon hoće da postane ministar sporta Meksika!

Iskusni meksički košarkaš Gustavo Ajon otkrio je da bi posle karijere hteo da se bavi politikom u svojoj zemlji

  • 0

Uprkos napornom rasporedu, stigao je i da se obrazuje što bi uz epitet reprezentativca svoje zemlje moglo da mu pomogne u tom nastojanju.

- Razmišljao sam o budućnosti, završio sam Poslovnu administraciju i menadžment. Za nekoliko godina ću svakako raditi na tome da postanem ministar sporta u Meksiku - rekao je Gustavo Ajon.

Trideset četvorogodišnji Ajon je posle pet godina prešao iz Real Madrida u Zenit iz Sankt Peterburga i sve to je za njega još uvek novo.

- Nisam pričao o tome sa trenerom Plazom ali ću preuzimati odgovornost zbog svih godina provedenih u Evroligi. Znam da je vrlo teško takmičenje, ali je i veoma dobro. Svi moji saigrači koji su ovde će steći to iskustvo. Ja ću se maksimalno truditi da im pomognem - dodao je Ajon.

Svestan je da Zenit takmičarski neće biti tako jak kao Real Madrid, ali ističe da zaslužuje što bolje rezultate u svakom slučaju.

Gustavo je hteo da se posle Reala vrati u NBA, ali se to nije obistinilo. Umesto toga, otišao je još dalje od matične zemlje.

- Hteo sam da odem u NBA, ali sam bio u iluziji da ću moći da se vratim. Međutim, na kraju nisam imao priliku i ponudu. Ništa. Zato mora da se donese odluka. Ostati u nižem kvalitetu igranja u Meksiku, ili nastaviti na visokom nivou. A Evroliga je nešto najbolje posle NBA. Zenit je pružio ruku, svideo mi se izazov i iskreno sam prihvatio - zaključio je Ajon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA