• 82

Otkriveno ko je dobio više novca od države - Zvezda ili Partizan!

Ministar finansija Siniša Mali obelodanio cifre koje su dobili večiti rivali

  • 82

Ministar finansija Siniša Mali odgovorio je na pitanje ko je od države dobio više novca - Crvena zvezda ili Partizan.

"Za KK Crvena Zvezda, od 2014. do 2019. godine ukupno je uplaćeno 1,626 milijarde dinara i to bez PDV-a", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, za KK Partizan u istom periodu od 2014. do 2019. godine ukupno je uplaćeno 1,217 milijardi dinara. Sve cifre su bez PDV-a.

Manje novca za fudbal

Što se tiče fudbalskih klubova, u pomenutom periodu od 2014. do 2019. godine FK Partizan ukupno je uplaćeno 543,87 miliona dinara, a već su primljena i sredstva do 2022. godine u iznosu od 355,5 miliona dinara. Ukupno, FK Partizan je dobio 899,4 miliona dinara.

"Kada je reč o fudbalskom klubu Crvena zvezda, u periodu od 2014. do 2019. godine ukupno je uplaćeno 727 miliona dinara", zaključio je ministar finansija.

Pa kada se podvuče crta, ispada da su fudbalski i košarkaški klub Crvena zvezda od države dobili 727.044.337, odnosno 1.626.271.207 dinara. Crno-beli su dobili 1.217.129.353 za košarkaški i 899.443.886 dinara za fudbalski klub. Kako se navodi, sve cifre su bez PDV-a.

kk fk partizan zvezda

Foto: Telegraf

- Razlog što izlazimo sa brojevima, nije da se klubovi svađaju, već da građani znaju koliko se mi trudimo, da bude to uravnotoženo i da oni funkcionišu na najbolji način. Da dobro predstavljaju našu zemlju. Kako što se može videti, novac je ravnomerno raspoređen - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, ima institucija i kompanija koji pomažu našim sportskim klubovima, a ujedno se i promovišu. Takvih primera imamo i kada je u pitanju sponzorisanje Zvezde i Partizana.

- Imamo želju da Zvezda i Partizan ostvare što više pobeda, da budu najbolji primeri za mlade. A sa našom pomoću, oni mogu na najbolji način da reprezentuju našu zemlju" - rekao je Mali.

Ministar finansija je na kraju konferencije za štampu, koja je održana u Klubu za stare na Vračaru, rekao da je ukupno za dva najtrofejnija i najpopularnija kluba izdvojeno 4,4 milijarde dinara.

(Telegraf.rs / B92)

Komentari

  • BGNesa

    Hahaha,pa ovo je cirkus.Pa Cova rece da je samo ove godine Zvezdin budzet oko 9 miliona.A svi znamo da je kosarka neprofitabilan sport.A ovde objavili 13 miliona za 5 godina.Zadnjih nekoliko godina Zvezda dovodi gotove i skupe igrace.Fudbal 6 miliona.Hahahhaa.Ovo je vredjanje inteligencije.Pa samo ove godine ulozeno u tim preko 20 miliona.

  • Rola

    Šta se narod buni penzije male plate male a oni ulažu na džabolebaroše koji žive u izobilju. Dragi gradjani sugradjani kako god pa vi hoćete njih da gledate umesto da radite vi svuda na ulici u autobusu na poslo samo raspravljate ko je bolji ko kome dao gol e pa to košta. Zato tišina država neka plaća da lepo žive a vi komentarišite na praznom stomaku i delite se na cigane i grobare.

  • Yahoo

    A zamislite prave cifre ako su ovo objavili?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima