Može li osvajač Evrolige da pogura Zvezdu? Slobodan je, ne košta mnogo, a ima iskustva!

Trenutno na listi slobodnih trenera je Ćavi Paskval bivši trener Barselone

  • 30
Paskval, KK Crvena zvezda

Foto: MN Press/Wikipedia

Košarkaški klub Crvena zvezda u potrazi je za trenerom posle odlaska Milana Tomića. Trenutno će privremeno voditi ekipu Andrija Gavrilović, pomoćnik Tomića, a ne bi bilo čudo ni da ostane do kraja sezone, ako u narednih nekoliko utakmica podigne tim.

Nije isključeno ni da sadašnji trener FMP-a Vladimir Jovanović preuzme Zvezdu, kako je i sam Čović istakao, fale nam mladi stručnjaci, a on spada u mlade i perspektivne.

Ipak, pitanje je za koju će se opciju odlučiti crveno-beli. Sa budžetom od 8,3 miliona evra bi mogli da priušte i jačeg trenera.

Ako, žele da idu na iskustvo, i ako se pogleda tržište iskusnih trenera trenutno je slobodan Ćavi Paskval (47), Katalonac koji je vodio Barselonu od 2008. do 2016 i sa njom osvojio Evroligu 2010. Tada je i bio i trener godine u ovom takmičenju a igrao je ukupno 5 fajnal forova sa Barsom.

ćavi Paskval

Za 300.000 evra Zvezda bi mogla da dobije iskusnog trenera Foto: MN Press

Osim toga osvojio je i četiri titule prvaka Španije, tri Kupa Kralja, dve titule prvaka Grčke i dva grčka Kupa. Sa Panatinaikosm je eliminisam dva puta u četvrtfinalu, od čega jednom kada je imao prednost domaćeg terena,a zatim je 2018/19 otpušten i sada je slobodan.

Video: Kad dođe Pešić pokušaću da ga zadržim za trenera Zvezde: Čović nasmejao novinare

Njegova cena je oko 300.000 evra, što za Zvezdu ne bi trebalo da bude problem, jer dobija veoma iskusnog trenera koji zna kako se osvajaju trofeji. Osim toga on forsira napadačku košarku, koja je prikazana baš 2010. kada je superiorno osvojio Evroligu.

Video: Ko je čovek koji će voditi Zvezdu? Stara škola beogradske beton lige na velikom ispitu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojka

    22. oktobar 2019 | 17:22

    hahaha sto se izrugavate sa ovim vasim u suknjicama.haha pa zvezdi ne pomaze niko osim drzave i sudija..mozda poneki doktor..haha koja sprdacina od kluba i ekipe...

  • nscz

    22. oktobar 2019 | 18:32

    Ocemo skupljeg trenera od 800.000 da komsije puknu od muke sto je nas skuplji

  • Semajlirane_pufne

    22. oktobar 2019 | 18:43

    Ma kakav jovanović kakvi bakraci dovedite trenera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA