≫ 

Prvi pik sa drafta pao na doping kontroli: Suspenzija ''samo'' 25 utakmica

Diandre Ejtonu ''glave došli'' diuretici

  • 1
NBA pred sezona, Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Centar Finiks Sansa Diandre Ejton, prvi pik sa NBA drafta 2018, pao je na doping testu zbog čega je dopio zabranu igranja od 25 utakmica, odnosno manje od dva meseca.

Ejton je bio pozitivan na diuretike, lekove koji pomažu organizmu da se oslobodi viška tečnosti, uglavnom vode i natrijuma.

Čelnici NBA lige izrekli su suspenziju od 25 utakmica, iliti nešto manje od dva meseca. Kako je odigrao prvu utakmicu u sezoni suspenzija se završava 17. decembra i utakmicom sa Portlandom, ali već narednog dana moći će da se stavi na raspolaganje u Stejpls centru protiv Los Anđeles Klipersa.

- Želim da se izvinim svojoj porodici, kompletnoj franšizi Sansa, mojim saigračima, partnerima, našim navijačima... Bila je ovo nenamerna greška. Nažalost, uneo sam u svoje telo nešto čega nisam bio svestan. Jasno mi je kakve ovo posledice može da ima na druge i zbog toga mi je veoma žao. Razočaran sam jer sam izneverio svoj tim. Nastaviću da radim sa Asocijacijom na slučaju i nadam se da ćemo pronaći rešenje - rekao je 21-godišnji centar Sansa.

Međutim, prema pisanju ESPN-a, Asocijacija NBA igrača je već počela da radi na tome da se kazna smanji ili ukine. Odbrana će navodno biti zasnovana na tome da mladi centar ''nije namerno'' koristio zabranjenu supstancu.

- U ime organizacije Finiks Sans, trener Monti Vilijams i ja smo razočarani postupcima Diandre Ejtona koji su doveli do pozitivnog doping testa i njegove suspenzije. To ne podržava principe koje smo mi odredili kao timDiandre je izrazio duboko kajanje. Iako je suspendovan, mi smo i dalje posvećeni njegovom razvoju na terenu i van njega. Njegov prekršaj ne uzimamo olako i želimo da razume veliki uticaj koji je imao na tim i čitavu organizaciju Sansa -  naveo je generalni menadžer Sansa Džejms Džons u izjavi za medije.

Diandre Ejton, rođen na Bahamima koji je završio koledž Arizona, novu sezonu u NBA ligi počeo je odlično. Na prvom meču protiv Sakramenta dao je veliki doprinos pobedi, jer je postigao 18 poena i imao 11 skokova, uz četiri blokade.

Ne bi trebao začuditi da Asocijacija igrača uspe u svojoj nameri da se kazna drastično smanji jer svakojakih ''tumačenja pravila'' po pitanju dopinga dolazilo je sa one strane Antlantika.

Video: Bogdan Bogdanović pokazao NBA foru na treningu Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пера

    25. oktobar 2019 | 09:18

    Исто као Џастин Гетлинг који је добио доживотну забрану бављењем спортом па ено га и даље трчи и такмичи се...толико о допинг контроли америчких спортиста...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA