≫ 

Kad partizanovac postane zvezdaš godine: Kako je Nikola Mirotić uspeo da ujedini Srbe!

Lep gest Zvezde, ali i Nikole koji je uzvratio crveno-belima!

  • 30
Nikola Mirotić Foto: MN Press

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić dobio je lepo priznanje pred meč sa Crvenom zvezdom, iako je poznato da simpatije gaji prema Partizanu.

Mirotić je odavno ujedinio Srbe humanim delima, teško je i izbrojati humanitarne akcije u kojima je učestvovao od Čikaga do Kosmeta, pa je bilo potpuno očekivano da hala "Aleksandar Nikolić" zagrmi skandiranjem njegovog imena.

Upravo to se dogodilo u Beogradu, iako su mnogi strahovali da će biti zvižduka zbog nespretnog cepanja zastave Srbije posle jedne utakmice sa Špancima. Tada Mirotić nije ni video šta je učinio, bio je revoltiran porazom i zastava mu je pala na glavu, posle toga je munjevito i saopštio da nije bio ni svestan šta se dogodilo.

KK Crvena zvezda - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

Naravno, mnogima je odavno jasno da je bio iskren, iz dana u dan svoju privrženost Srbiji prikazuje humanim delima, poslednje je donacija od 30.000 evra Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe, ovaj put za potrebe izgradnje kuće sedmočlane porodice Kojović sa petoro dece iz sela Trešnjevica u opštini Sjenica.

Pre utakmice, Mirotić je dobio nagradu "zvezdaš godine", u znak zahvalnosti za sve što čini za srpski narod, nevezano za klupske boje.

- Crvena zvezda je uručila poklon Nikoli Mirotiću, ovo je bio naš način da zahvalimo za veliki humanitarni doprinos srpskom narodu. Hvala ti još jednom, Nikola - saopštila je Zvezda, koja je uspela da namakne Nikoli suze.

Prijao je ovaj gest Mirotiću i bio mu je potreban da još jednom shvati da mu u Srbiji onaj gaf niko neć uzeti za zlo. Inače, Mirotić se 2011. još izjasnio kao partizanovac, kada je sa Realom gostovao crno-belima u Evroligi.

- Od malih nogu sam bio vatreni navijač Partizana. Svi u porodici su bili simpatizeri Crvene zvezde, a ja sam znao samo za crno-bele boje. Bio sam presrećan kada sam došao, odradio trening i odigrao jednu prijateljsku utakmicu za voljeni klub. Gledao me je lično i tadašnji trener crno-belih Duško Vujošević, ali se na kraju nismo dogovorili - rekao je tada Mirotić, kog su zvezdaši sada ganuli do suza.

KK Crvena zvezda - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

- Pun sam emocija, stvarno... - rekao je pomalo stegnuto Mirotić, verovatno kako bi se smirio, pa nastavio:

- Za mene je ovo večeras bio san. Ni u najlepšim snovima nisam mogao da zamislim da će ovako nešto da se dogodi. Zahvalan sam navijačima Crvene zvezde, našim ljudima, Srbiji... Još jednom su dokazali da ipak znamo da oprostimo. Znate šta se desilo, da ne ponavljam.

Imao je Mirotić jaku poruku za ceo srpski narod na kraju.

- Ovo će samo da ojača moju veru i želju da nastavim da pomažem našem narodu. Hvala svima do neba. Ovo je dosad moj najveći trofej u karijeri - pokazao je ponosno Nikola pehar "Zvezdaš godine".

Video: Mirotić na ivici suza: Ovo je san, hvala Srbiji i Zvezdi

(B.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bahus

    25. oktobar 2019 | 14:05

    Ne veruj poturicama Miroticu. Sutra, ako im legenda coki naredi, pljuvace te na sva usta. Pitaj Savicevica ako ne verujes!

  • Hasan

    25. oktobar 2019 | 13:31

    Ovaj bese cepao zastavu Srbije?

  • Dusan

    25. oktobar 2019 | 13:33

    Jel to onaj sto je cepao zastavu Srbije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA