≫ 

Srpskim košarkašima zabranjen ulazak na Kosovo: Novi skandal na administrativnom prelazu!

Dečacima koji nastupaju za KK Ras iz Novog Pazara nije dozvoljeno da uđu na teritoriju južne srpske pokrajine

  • 23
Policija, Jarinje, FK Crvena zvezda Foto: Telegraf

Posle skandala koji je viđen pred meč Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde, kada su fudbaleri i čelnci crveno-belih zaustavljeni na administrativnom prelazu Jarinje, dogodio se novi incident kada su srpski sportisti pokušali da uđu na Kosovo.

Ovoga puta je ulazak zabranjen pionirima i kadetima KK Ras iz Novog Pazara, kojima nije dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

KK Ras je trebalo da igra protiv svojih vršnjaka iz Trepče i Poletarca u okviru 3. kola Međuregionalne lige Srbije, ali im je bez objašnjenja zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju kada su došli na prelaz Brnjak.

Posle njih, trebalo je da put Kosova krenu i košarkaši KK Novi Pazar, ali su odustali od te namere, nakon što su saznali šta se dogodilo košarkašima KK Ras.

Dugogodišnji sportski radnik i trener Košarkaškog kluba “Poletarac” iz Severne Mitrovice Saša Trpković rekao je za portal Kosovo Onlajn da je neshvatljivo da se deci zabrani da se bave sportom, nadmeću i druže.

- Ovo je najblaže rečeno presedan, jer je nezamislivo da se dečacima koji su jedino želeli da odigraju utakmicu, bez ikakvog pravog objašnjenja, zabrani prolazak. Predlažu nam da sve utakmice igramo van Kosova kao gosti. Pa zar naši sportisti nisu zaslužili da ih bodre i podržavaju u svom gradu simpatije, roditelji i prijatelji - upitao je Trpković i dodao da "ovakvi nerazumni postupci mogu dovesti do odlaska mladih ljudi čije je srtpljenje pri kraju".

Video: Evo šta se dešavalo na prelazu Jarinje kada su Terzića vratili nazad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    26. oktobar 2019 | 13:19

    Zar to nije srce srbije? A cetnici?🤣🤣🤣🤣

  • momo

    26. oktobar 2019 | 13:57

    Ako gostuje zvezda onda ne pisite srski tim..sve jesu al brate srbi nisu..dokazano..

  • Beogradjanin

    26. oktobar 2019 | 15:16

    Koji administartivni prelaz? Granica druze,granica je tamo,i tu nema polemike nikakve. Isto tako je Kosovo priznata drzava,koja ima sve kao i sve ostale drzave. Vi to svakako znate,a zna i narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA