• 23

Srpskim košarkašima zabranjen ulazak na Kosovo: Novi skandal na administrativnom prelazu!

Dečacima koji nastupaju za KK Ras iz Novog Pazara nije dozvoljeno da uđu na teritoriju južne srpske pokrajine

  • 23

Posle skandala koji je viđen pred meč Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde, kada su fudbaleri i čelnci crveno-belih zaustavljeni na administrativnom prelazu Jarinje, dogodio se novi incident kada su srpski sportisti pokušali da uđu na Kosovo.

Ovoga puta je ulazak zabranjen pionirima i kadetima KK Ras iz Novog Pazara, kojima nije dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

KK Ras je trebalo da igra protiv svojih vršnjaka iz Trepče i Poletarca u okviru 3. kola Međuregionalne lige Srbije, ali im je bez objašnjenja zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju kada su došli na prelaz Brnjak.

Posle njih, trebalo je da put Kosova krenu i košarkaši KK Novi Pazar, ali su odustali od te namere, nakon što su saznali šta se dogodilo košarkašima KK Ras.

Dugogodišnji sportski radnik i trener Košarkaškog kluba “Poletarac” iz Severne Mitrovice Saša Trpković rekao je za portal Kosovo Onlajn da je neshvatljivo da se deci zabrani da se bave sportom, nadmeću i druže.

- Ovo je najblaže rečeno presedan, jer je nezamislivo da se dečacima koji su jedino želeli da odigraju utakmicu, bez ikakvog pravog objašnjenja, zabrani prolazak. Predlažu nam da sve utakmice igramo van Kosova kao gosti. Pa zar naši sportisti nisu zaslužili da ih bodre i podržavaju u svom gradu simpatije, roditelji i prijatelji - upitao je Trpković i dodao da "ovakvi nerazumni postupci mogu dovesti do odlaska mladih ljudi čije je srtpljenje pri kraju".

Video: Evo šta se dešavalo na prelazu Jarinje kada su Terzića vratili nazad

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Драган

    Зашто ОКУПАТОР е реагује ,ако друкчије мисли ?

  • ANTE BAN

    Administrativni prelaz nije - državni prelaz! Prema tome,- košarkaši i vodstvo su pogriješili zašto nisu nastavili put! Trebali su!

  • Miroslav

    Ako je Južna Srpska Pokrajina zašto ne reaguje naš državni vrh ? Dokle će da nas ponižavaju ?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima