≫ 

Baksima ne pomaže ni svemogući Janis: Dragić je majstor, vrelina je bila prejaka u produžetku

"Grik frik" izborio dodatnih pet minuta u Milvokiju, ispostavilo se da je samo odložio poraz svog tima

  • 0
goran dragić Foto: Tanjug/AP

Janis Adetokumbo ne može sam. Još jedna MVP partija grčkog košarkaša ovog puta nije bila dovoljna za trijumf Milvokija, kao na otvaranju sezone sa Hjustonom. Majami je, kao gost, odneo pobedu, i to nakon produžetka 131:126, i tako ostao stoprocentan (2-0).

Baksi sada imaju skor 1-1.

Janis je bio apsolutno najbolji u taboru poraženog tima, skok mu je nedostajao za "tripl-dabl", a meč je završio sa 29 poena i čak 17 skokova.

Baksi su ispustili veliku prednost u trećoj četvrtini, tad su imali 21 poen razlike. Forsirali su šuteve za tri poena i promašivali (17/54), što ih je odvelo u poraz, a najava preokreta već je mogla da se nasluti krajem treće deonice kada su gosti sveli razliku na 11 poena.

U poslednjem periodu - drama!

Dragić je predvodio nalet Hita u odlučujućij četvrtini, sjajno je napadački dirigovao igrom Majamija Slovenac, zatrpavao koš Baksa, pa su gosti pred kraj poslednjeg perioda preokrenuli.

Bilo je i devet razlike u jednom momentu.

Ipak, na pogon Janisovih mišića Milvoki je nekako uspeo da se primakne, skoro dođe do egala, ali je Majami imao pobedu u rukama u bukvalno završnim momentima meča. Naime, na vrhuncu drame, Adebajo je pogodio jedno od dva bacanja pri rezultatu 120:119 za goste, ali je se Vinslou dokopao lopte i bio fauliran, pa je on imao šansu za popravni.

Međutim, promašio je oba penala i dao šansu Baksima da se "iščupaju". Na 3.3 sekunde pre kraja, Midlton je preuzeo odgovornost, šut mu je bio "kratak", a li ne i Janis, koji se pojavio "pravo niotkuda" i smestio loptu kroz obruč uz zvuk sirene.

Ipak, u dodatnih pet minuta, Majami je uradio ono što je trebalo u završnici utakmice. Sigurnije su delovali gosti, preciznije i sa više energije, pa su odneli trijumf sa teškog gostovanja.

Dragić je sa 25 poena bio najefikasniji u Majamiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA