≫ 

Lejkersi "preporodili" Hauarda pa preslišali Šarlot: Maestralni Dončić nedovoljan za pobedu Dalasa

Boban Marjanović presedeo je ceo meč na klupi MAveriksa

  • 0
NBA Foto: Tanjug/AP

U noći između nedelje i ponedeljka odigrane su tri utakmice, u kojima su košarkaši Los Anđeles Lejkersa u Stejpls Centru pobedili su Šarlot rezultatom 120:101, Minesota je bila bolja od Majamija 116:119, dok je Portland slavio na gostovanju Dalasu. 

Lejkersi predvođeni Lebronom i Dejvisom, uspeli su da se posle poraza na startu sezone, oporave i povežu dva trijumfa. Sa druge strane, Šarlot je bolje ušao u susret, imao i 9 poena sredinom prve deonice da bi se popularne Jezerdžije ekspresno vratile u susret.

Egal meč igrao se sve do poslednje deonice u kojoj domaći košarkaši prave seriju 21:4 i rešavaju meč u svoju korist.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dejvis sa 29 poena, Lebron je upisao 20 poena, a odličan je bio i "preporođeni" Dvajt Hauard koj ije susret završio sa 16 poena (8/8 za dva), 10 skokova i 4 blokade.

NBA Foto: Tanjug/AP
NBA Foto: Tanjug/AP
NBA Foto: Tanjug/AP

Kada je reč o ostalim susretima, košarkaši Portlanda naneli su prvi poraz Dalasu 121:119 u neizvesnoj završnici. Zanimljivo je to da su domaći košarkaši na startu druge četvrtime imali 19 poena prednosti, ali su lošom igrom dopustili protivniku da se potpuno vrati, a potom i preokrene meč u svoju korist.

Sredinom oslednje deonice rezultat je bio 107:107, a do kraja igralo se koš za koš. Ipak, na samo 5.5 sekundi do kraja odlučujuće bacanje postiže Ken Bejzmor, dok sa druge strane, Tim Hardavej promašuje šut za pobedu.

Porzingis je sa 32 poena bio najefikasniji igrač Dalasa, Luka Dončić je bio na korak do drugog uzastopnog tripl dabla 29 poena, 12 skokova i 9 asistencija za 38 minuta, dok Boban Marjanović nije ulazio u igru.

U pobedničkom timu, Si Džej Mekolum je ubacio 35 poena, Lilard je dodao 28, a Rodni Hud 20.

NBA Foto: Tanjug/AP
NBA Foto: Tanjug/AP
NBA Foto: Tanjug/AP

Kada je reč o trećem meču, Minesota je bila bolja od Majamija 116:119. Vigins je bio najefikasniji sa 25 poena, pratio ga je Karl Entoni Tauns sa 23 poena i 11 skokova, a Džeg Tig je upisao 21 poen i 8 asistencija. U poraženom timu Kendrik Nun je zabeležio 25 poena, Dankan Robinson 21, Džastis Vinslou 20, a Goran Dragić 13.

NBA: 

Dalas - Portland 119:121

Minesota - Majami 116:109

Los Anđeles Lejkers - Šarlot 120:101

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: Arena sport sprema NBA, derbi i evropsko ludilo sa Zvezdom i Partizanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA