≫ 

Jokić promašivao, Bogdan delio asistencije, a Beli pogađao trojke u triler porazu Kingsa od Denvera!

Bjelica i Bogdan ostali kratki za pobedu u srpskom derbiju

  • 5
Nuggets Kings Basketball Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Sakramento Kingse u derbiju dva "srpska" tima u noći između ponedeljka i utorka sa 101:94 posle neizvesne završnice i uzbudljivog meča.

Denver je u Golden 1 centru u Kaliforniji pre svega u trećoj četvrtini uspeo da preokrene meč na svoju vodenicu jer su do poluvremena u dresu Kingsa briljirali Rišon Holms i Bogdan Bogdanović.

Centar Denvera Nikola Jokić se propisno ispromašivao i ostao poenterski, pomogao mu je u tome spomenuti Holms koji je bio energičan na oba kraja parketa, Bogdanović je delio asistencije kao na traci za vreme koje je proveo na terenu premda ga šut spolja "nije slušao".

Nuggets Kings Basketball Foto: Tanjug/AP

Nemanja Bjelica je bio bolji u šutu za tri poena, pa je za 35 minuta pogodio četiri dalekometna hica.

Nagetsi su daleko bolje ušli u meč. Serija 12:3 uz poene i asistencije Jokića garantovala je dobar meč za Nikolu i Denver. Umesto toga, u igru je ušao Holms koji je počeo da pogađa u napadu, u odbrani igrao jako na Jokiću koji je zbog dva olako napravljena faula ustupio mesto Mejsonu Plamliju.

Kingsi su počeli da stižu prednost tima Majkla Melouna, a Nagetsi su uz to počeli da ispucavaju trojke i napadački ušli u "minus fazu".

Nuggets Kings Basketball Foto: Tanjug/AP

Na drugoj strani je Bogdanović ušao i počeo da razigrava saigrače, pa je prvo električnim zakucavanjem Holmsa, a onda i trojkom Arize Bogdan podigao publiku na noge, a Kingsima pomogao da povedu 28:21 posle 12 minuta.

Kada je i Bogdan počeo da pogađa i ubacio pet poena uz jednu trojku, Kingsi su počeli da se odlepljuju, a vidno su ušli u šuterski ritam kada su u dva napada zaredom Dieron Foks i Nemanja Bjelica cepali mrežicu.

Iako je bilo jasno da Denver igra loš napad, Kraljevi su trojkama samo održavali prednost koja je na pauzi iznosila šest poena 53:47.

Nuggets Kings Basketball Foto: Tanjug/AP

U nastavku su Kingsi posustali u tom segmentu igre i koštalo ih je. Vil Barton koji je imao nekoliko dobrih momenata u prvom poluvremenu, u nastavku je uz Gerija Herisa bio jezičak na vagi u igri Denvera i ovaj tim je stigao do egala, a onda i do prednosti pred poslednju četvrtinu 77:70.

Jokić je sve to vreme bio van ritma ili van igre jer je skupljao skokove i faulove, ali je prednost njegovog tima rasla i prebacila brojku deset u četvrtoj četvrtini.

Kingsi su uspeli da se vrate iako nije "radio" Badi Hild, ali je Jokić na minut i petnaest sekundi do kraja pogodio veoma bitan koš koji će odlučiti pobednika na kraju jer su Nagetsi njime otišli na +6 vezavši četiri uzastopna poena nakon čega su priveli meč kraju.

Nuggets Kings Basketball Foto: Tanjug/AP

Jokić je na kraju završio sa devet poena (4/15), 13 skokova i dve asistencije. Džamal Marej je u istom timu imao 18 poena (6/14), dok je Geri Heris ubacio 17.

Kod Kingsa je Holms imao 24 poena (10/14) i 13 skokova u dabl-dabl izdanju, Dieron Foks je imao 20, Nemanja Bjelica i Harison Barns po 12.

Beli je iz igre pogodio četiri od jedanaest šuteva, a imao je i šest skokova. Bogdanović je uz šest poena imao i šest asistencija i jednu ukradenu loptu.

Košarkaši Zvezde se nalaze u teškom trenutku, a večeras (18.30) gostuju Efesu, timu koji je nastavio sa sjajnim partijama iz prošle sezone i trenutno ima skor 3-1. Kec u Istanbulu je zato 1,17, dok pobeda crveno-beli nosi veliku kvotu 5,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Efes - Crvena zvezda.

Barselona je zaređala četiri pobede u Primeri i u dobrom raspoloženju večeras (21.15) čeka Valjadolid koji pet kola ne zna poraz. Ipak, čini se da će na Nou Kampu prekinuti taj niz. Kvota na keca uz bar četiri gola ukupno (1&4+) je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Valjadolid.

NBA, noć između ponedeljka i utorka:

Sakramento Kings - Denver Nagets 94:101

Atlanta Hoks - Filadelfija Seventisiksers 103:105

Hjuston Rokets - Oklahoma Siti Tander 116:112

Nju Orleans Pelikans - Golden Stejt Voriors 123:134

Finiks Sans - Juta  Džez 95:96

Los Anđeles Klipers - Šarlot Hornets 111:96

Detroit Pistons - Indijana Pejsers 96:94

Njujork Niks - Čikago Buls 105:98

Toronto Reptors - Orlando Medžik 104:95

Milvoki Baks - Klivlend Kavalirs 129:112

San Antonio Spars - Portland Trejlblejzers 113:110

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: FMP razbio Igokeu za ostanak na vrhu ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bballer

    29. oktobar 2019 | 09:30

    A kako je vas bogdan sutirao, to nepisete..2 od 12 / trojke 1od 7 .. pa rastura ovaj momak! Nije ovo da se igra samo za njega da bi on dao 20tek poena. E sada znate sto nismo uspeli na SP.Treba timska igra u nacionalni tim i 12 najboljih igraca a ne bircevic i kurta murta, samo da bi neko zaradio. Dok mi i vi uzdizete samo da bogdan igra i vredi..nista necemo da osvojimo.

  • Mis

    29. oktobar 2019 | 10:40

    Bogdanovic je los to je pokazao samo zna sutati,nema kreativnosti

  • vuk

    29. oktobar 2019 | 07:44

    slab ucinak..nasih..joka tanak,, bogi los ali moze i on los biti..beli neznam kako on igra u NBA..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA