≫ 

Embid brutalnom partijom rešio dramu, Vestbruk nadomak tripl-dabla protiv bivšeg kluba!

Čak 11 mečeva odigrano je u NBA u noći između ponedeljka i utorka

  • 0
76ers Hawks Basketball Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Hjuston Roketsa pobedili su Oklahoma Siti Tandere 116:112, Golden Stejt Voriorsi su upisali prvu pobedu posle dva poraza na startu sezone, dok je Filadelfija u završnici za infarkt pobedila Atlanta Hokse.

Čudno je bilo videti Rasela Vestbruka u dresu Hjustona rame uz rame sa Džejmsom Hardenom, a protiv kluba u kom je proveo deceniju.

Međutim, već u prvom meču protiv Oklahome Vestbruk je bio na granici tripl-dabla sa 21 poenom, 12 skokova i devet asistencija. Bolji od njega je bio Džejms Harden sa 40 poena, ali je 21 ubacio sa linije penala jer nije bio precizan iz igre (8/21 iz igre, 3/14 trojke).

Na drugoj strani su Denis Šreder i Šej Gildžes Aleksander imali po 22 poena, a 17 je ubacio Danilo Galinari. Tvrd tempo na početku meča razbili su Denis Šreder i Darijus Bezli kad su trojkama odlepili Tandere na šest razlike.

Oklahoma je serijom 17:2 u tim trenucima otišla na 35:20, da bi Hjuston do kraja prve deonice posigao još dvojku preko Erika Gordona.

Tada je na scenu stupio Vestbruk koji je minus spustio ispod deset poena na startu druge četvrtine. Kada su počeli da pripomažu i ostali, Hjuston je prišao na -3, ali su se Tanderi opet odvojili i završili poluvreme sa 62:52.

Harden je u nastavku košem uz faul još jednom približio Roketse i tada kreće preokret koji je doneo Pi Džej Taker trojkom u na isteku četvrtog minuta treće četvrtine.

Do kraja ovog dela je Hjuston otišao na +12 i završio je u dvocifrenom suficitu. Oklahoma je u četvrtoj stigla do jednog poseda zaostatka, ali su Nerlens Noel i Džejms Harden u završnici bili nepogrešivi sa penala i Hjuston je dobio meč.

Golden Stejt Voriorsi su uspeli da se malo trgnu i pobede posle dva poraza na startu nove sezone, ali su opet primili preko 120 poena što je brojka koja se svakako neće dopasti Stivu Keru.

Ratnici su savladali Nju Orleans Pelikanse, na mahove imali protiv njih i veoma ubedljivu prednost, te na kraju završili sa pristojnih 11 razlike - 134:123.

Najbolji je kod pobednika bio Stef Kari sa 26 poena i 11 asistencija (9/17 iz igre, 4/10 trojke), Dianđelo Rasel je postigao 24 poena uz osam asistencija, a Dejmion Li je imao još 23 poena.

Warriors Pelicans Basketball Foto: Tanjug/AP

Drejmond Grin je još jednom ušao u tripl dabl mod sa 16 poena, 17 skokova i deset asistencija. U Nju Orleansu je Brendon Ingram prednjačio sa 27 poena, dok je Džekson Hejs ubacio 19. Za Pelikanse nije igrao Zajon Vilijamson koji je odranije povređen.

Voriorsi su kontrolisali meč od početka do kraja, mada su Pelikansi uspeli da se približe i svedu dvocifrenu razliku Voriorsa na četiri poena na kraju prve četvrtine 27:23.

Druga četvrtina je bila znatno lošija, Voriorsi su tada uspeli da se odlepe na 72:57 i tim rezultatom odu na poluvreme. U nastavku su išli i do plus 26 pre trojke Brendona Ingrama za 93:70, da bi u poslednjoj Pelikani dodali gas, ali nedovoljno da ugroze trijumf Voriorsa.

Filadelfija i Atlanta priredili su pravu dramu jer je ovaj meč odlučen u poslednjim sekundama i penal završnici u kojoj je Džon Kolins iz odbojke posle promašenog bacanja Janga pogodio za 103:103.

Upravo je Kolins potom na pet sekundi do kraja faulirao Džoela Embida, Embid je bio precizan sa penala i odlučio je pobednika - Filadelfiju, 105:103.

Sve to uprkos činjenici da je Atlanta predvođena Trejem Jangom imala osam poena prednosti pet minuta pred kraj.

Jang je do kraja ubacio 25 poena uz devet asistencija, Kolins je imao 16 poena i osam skokova, a Deandre Hanter 14 poena. Kod pobednika je dominirao spomenuti Embid sa 36 poena (12/19 iz igre), Ričardson je imao 14, a Simons i Tobajas Heris po 13 poena.

Košarkaši Zvezde se nalaze u teškom trenutku, a večeras (18.30) gostuju Efesu, timu koji je nastavio sa sjajnim partijama iz prošle sezone i trenutno ima skor 3-1. Kec u Istanbulu je zato 1,17, dok pobeda crveno-beli nosi veliku kvotu 5,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Efes - Crvena zvezda.

NBA, noć između ponedeljka i utorka:

Sakramento Kings - Denver Nagets 94:101

Atlanta Hoks - Filadelfija Seventisiksers 103:105

Hjuston Rokets - Oklahoma Siti Tander 116:112

Nju Orleans Pelikans - Golden Stejt Voriors 123:134

Finiks Sans - Juta  Džez 95:96

Los Anđeles Klipers - Šarlot Hornets 111:96

Detroit Pistons - Indijana Pejsers 96:94

Njujork Niks - Čikago Buls 105:98

Toronto Reptors - Orlando Medžik 104:95

Milvoki Baks - Klivlend Kavalirs 129:112

San Antonio Spars - Portland Trejlblejzers 113:110

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Haos na proslavi NBA titule u Torontu! Centrom odjekivali pucnji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA