≫ 

Da li je Zvezdi pod hitno potreban novi trener sa autoritetom? (ANKETA)

Deluje da Andrija Gavrilović nije uspeo da zaustavi voz koji srlja u ambis

  • 27
Andrija Gavrilović, KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda je pokušala šok terapijom i smenom trenera da vrati ekipu na pobednički kolosek, ali za sada to nije dalo rezultata u Evroligi.

Bio je početni utisak da je Andrija Gavrilović uspeo da trgne ekipu protiv Barselone, ali jedno dobro poluvreme je manje od onoga što su čelnici Zvezde i navijači očekivali.

Barsa je i žestoko oslabljena lako preokrenula u grotlu Pionira, a protiv Efesa je bljesak viđen samo u trećoj četvrtini, gde su, kako je sam Gavrilović rekao, igrači igrali mimo njegovog plana igre.

Zvezda deluje kao razbijen tim, bez energije i želje, bez ikakve discipline u igri, pa nije ni čudo da mnogi već smatraju da je Gavrilović potrošio kredite i da nema autoritet i kapacitet koji je potreban Zvezdi posle ozbiljnog ulaganja u tim ovog leta.

Prema rečima predsednika kluba Nebojše Čovića, Zvezda je ove sezone obezbedila budžet od 8.3 miliona evra, što je rekord crveno-belih od ulaska u Evroligu.

Video: Čović o Zvezdinim finansijama i budžetu

Sigurno je da Čović i čelnici Zvezde nisu sklopili ovakav tim da bi bili samo puki učesnici Evrolige. Ukoliko se nešto hitno ne promeni, crveno-belima preti bezizlazna situacija, jer su već sada na skoru od 1 pobede i četiri poraza.

Ali, to nije najgore od svega, već činjenica kako Zvezda izgleda na terenu, bezvoljno, uz početničke greške.

Činjenica je i da je Gavrilović seo na klupu u najgorem mogućem trenutku, dobio od Tomića potpunu ruinu od tima, u kojem je nivo energije i motiva ispod svake granice, kao i da je morao da se "vadi" protiv Barselone, prvog favorita za osvajanje Evrolige i Efesa, koji je prošle godine bio finalista ovog takmičenja.

Ipak, za sada navijači ne vide naznake da Gavrilović može nešto da promeni i pitanje je dokle će mu biti pružena šansa.

Možda i poslednja biće mu u četvrtak od 19 časova protiv Himkija u Pioniru

Ne može da se spori i da je pozicija plejmejkera trenutno rak rana Zvezde. Lorenco Braun igra kriminalno loše. Iako je na meču protiv Efesa bio najefikasniji, žestoko se blamirao nekim potezima kao što je promašeno zakucavanje, a imao je i nekoliko katastrofalnih grešaka, što je rezultiralo i sa šest izgubljenih lopti.

Filip Čović, koji bi trebalo da ga odmeni, nije ništa bolji, tako da Zvezda trenutno na ključnoj poziciji nema adekvatno rešenje.

Nebojša Čović je upozorio igrače da su oni sledeći, ukoliko se rezultati ne poprave posle smene Tomića. Lorenco Braun bi prvi trebalo da se zabrine.

Video: Trener Zvezde odmah dočekan neugodnim pitanjem novinara posle poraza od Barse

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssss

    29. oktobar 2019 | 22:59

    Uzeti recept iz fudbala..SUDIJE su nama spas..vidite kako i sa losim igracima al sa jakim sudijama drzimo prvo mjesto u fudbalu..bez njih smo 7-8 i tako treba i u kosarci..vise uzimati novca od penzionera, obdanista , narodnih kuhinja i sve za nasu zvezdu..samo sudije srpstvo spasavaju / zvezdu /

  • Bgd

    29. oktobar 2019 | 23:36

    Od kada je Zvezda pocela da uzima titule u kosarci i fudbalu reprezentacija se raspada.Nisu napravili nijednog igraca!Ulazu milione i dovode poluigrace sa stranim pasosima!A mladost Srbije unistise zarad licne sujete!!!

  • Brut

    29. oktobar 2019 | 22:43

    Hahahaaa jest i tim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA