≫ 

Partizan dominira Evrokupom! Crno-beli razbili Limož i ostali jedina neporažena ekipa!

Srpski klub pobedio u Francuskoj sa 82:60 u 5. kolu Evrokupa

KK Partizan KK Ritas Foto: Rytas Vilnius

Peto kolo Evrokupa donelo je duel nekadašnjih šampiona Evrope! Partizan NIS koji je bio šampion 1992. u Istanbulu razbio je u Francuskoj ekipu Limoža (šampion 1993.) sa 82:60 i ostao i dalje jedina neporažena ekipa u Evrokupu.

Crno-beli imaju skor 5-0 i maltene su obezbedili drugu fazu takmičenja ili popularno nazvano TOP 16, dok Limožu gori pod nogama, jer se nalazi na petom mestu sa jednom pobedom i četiri poraza. Crno-beli, koji u sledećem meču čekaju Veneciju na svom terenu,  su ovaj meč igrali  bez kapitena Novice Veličkovića, koji nije ni doputovao, ali i plejmejkera Voldena koji je povredio stopalo, ali je došao i sedeo je u civilu pored klupe.

Dominacija u svim segmentima igre Partizana viđena je u ovom meču kako u skoku, odbrani šutu i organizaciji same igre. Srpski klub je imao odličnih 66,7 % šut za dva poena, a sveo je rivala na samo 28% uspešnosti. Partizan je imao 37 skokova 10 u napadu, a Limož 22.

Tandem Pejdž - Gordić slomio Francuze

MARCUS PAIGE Foto: MN Press

Partizan je imao samo loših prvih 10 minuta kada je Limož stekao prednost 25:16. izgledalo je da će biti jako teško da se vrate, jer su delovali usporeno i dosta umorno. Ali, druga i treća četvrtina su pokazala tu snagu Partizana u odbrani.

U drugoj su primili samo sedam, a u trećoj osam poena. Za to vreme su ubacili po 20. To je bilo dovoljno da posle 30 minuta vode sa plus 16 40:56.

Paklena odbrana rešila meč

Udarne igle crno-belih u tom periodu bili su Gordić i Pejdž koji su odličan tandem. Naravno, Tomas je odradio svoj posao u drugoj četvrtini kada je navlačio odbranu na sebe i rešavao jedan na jedan situacije leđima ka košu ili dodavao na šut spolja.

Partizan je igrao veoma dobru odbranu preuzimanjem, rotacijama, promenom iz čoveka u zonsku odbranu i to i vrlo agresivno, dok su u napadu igrali organizovano sa tačno zacrtanim zadacima i saradnjom dva ili tri igrača.

KK Mornar, KK Partizan Foto: Mornar/Media PRO

Takođe, skok a posebno skok u napadu je bio na strani Partizana što je jako bitan segment igre, pa su imali i nove napade posle promašaja.

Totalni raspad Limoža usledio je u poslednjem periodu kada je Partizan sigurnom igrom došao do 60:82 što je bila najubedljivija prednost.

LIMOŽ - PARTIZAN  60:82 (25:16, 7:20, 8:20,  20:26)

LIMOŽ:  Mbala, Krusol 3, Kriston 11, Varanauskas, Invernizi 13,  Diane, Konklin 9, Lang 12, Butsiel 4, Mohib, Braun, Senford 8.

PARTIZAN: Zagorac 4(6 sk), Pejdž 14 (3 ukradene 2-4 za tri), Gordić 13 (6 as, 5-7 za dva), Parahuski, Jaramaz 8 (4 as), Miletić, Birčević 4, Janković 4, Tomas 16 (5sk), Peiners 8, Mozli 11 (9 sk)

KK Mornar, KK Partizan Foto: Mornar/Media PRO

TOK MEČA:

IV ČETVRTINA

40. MIN: 60:82 KRAJ, Totalna dominacija Partizana na ovom meču završena je ubedljivom pobedom.

37. MIN: 53:70 Odlična odbrana crno-belih na ovom meču, iz paklene defanzive sevaju kontranapadi za ubedljivo vođstvo

35. MIN: 48:66 Rutinska igra Partizana koji razbija Limož igrom u napadu. Gordić je nezaustavljiv, a njega prati Mozli koji kupi sve "otpatke" od obruča i zakucava ih. Skupio je osam poena i 9 skokova

33. MIN: 44:60 Dominacija Partizana u Limožu se nastavlja. Ako nastave ovako pobeda je sigruna. Dovoljno je samo da odigraju pametno bez žurbe i da puste Limož da greši u žurbi.

KK Partizan - KK Lokomotiva Foto: MN Press

III ČETVRTINA:

20. MIN: 40:56 Partizan igra dobru odbranu i tu je ključ i u ovoj četvrtini. Iako rizikuju trojke puštanjem Krinstona, ipak im to daje rezultat. Sa druge strane Gordić igra doktorski u napadu i rešava sve prodorima i koševima, ili asistencijama doprinosi rezultatu. Gordić ima 11 poena 5 asistencija.  Pejdž 13 i taj tandem je neprikosnoven za Limož.

17. MIN: 34:48 Trojka Pejdža donosi najveću prednost na meču od plus 14

35. MIN: 34:45 Sigruna igra srpskog tima. Znaju šta žele u svakom napadu i vidi se organizacija. Lopta se spušta na Tomasa koji leđima kreira ili asistira na šut spolja. Plus 11 najveća prednost srpskog tima na ovom meču.

23. MIN: 32:38 Dva minuta bez koša obe ekipe, sa dosta promašaja i loših napada, a onda je Partizan uspeo da sa bacanja dođe do prvih poena.

rašon tomas Foto: Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

II ČETVRTINA:

20. MIN: 32:36 Igra se brzo sa dosta šuteva, i brzih rešenja u napadu. Tajmaut Trinkijerija je urodio plodom i sad crno-beli prave 11-0 seriju za vođstvo i odlaze na pauzu sa plus 4. Pejdž je ubacio 10 poena, Tomas 6, Gordić 7 uz 4 skoka i tri asistencije. Mozli ima šest skokova

15. MIN: 32:26 Samo minut igre bilo je dovoljno da domaći tim napravi seriju 7-0 i ponovo stekne prednost. Olako su crno-beli dozvolili da padnu i da teškom mukom stignutu razliku izgube.

15. MIN: 25:26  Trojka Gordića donosi prvo vođstvo crno-belih na meču. Potpuno su promenili ritam Limoža, naterali ih na greške, stao je i šut Francuze i srpski klub je stigao rezultat

12. MIN: 25:23 Partizan malo odlučnije počinje drugu četvrtinu, pre svega čvršće u odbrani, gde probijau blokade rivala, dok u napadu odlično koriste mis meč i leđnu tehniku Tomasa, ali i brzinu Pejdža koji sa 5 vezanih poena donosi  minus 2.

KK Partizan - KK Lokomotiva Foto: MN Press

I ČETVRTINA 25:16

10. MIN: 25:16 Taman je Partizan odgrao dobro tri minuta odbranu bez koša i približio se, kada je dobio trojku posle izgubljene lopte i to posle skoka u odbrani.

6. MIN: 22:10 Partizan ne može da isprati brzi ritam igre Limoža, jednostavno deluju mnoog sporo u reakcijama u odbrani. Domaćin trojkama diže prednost. a kod crno-belih samo Rašon Tomas raspoložen.

3. MIN: 15:5 Posle tajmauta Trinkijerija, Partizan se malo podigao, ali Limož i dalje ima prednost od 10 poena. Odbrana je dosta loša  i ne mogu da brane 1 na 1

2.MIN: 8:0 Slab početak Partizana, koji nije iskoristio tri napada, a primio je dve trojke. Trinkijeri počeo meč sa mladim centrom Dušanom Miletićem.. a tu su Tomas, Jaramaz, Zagorac i Gordić.

Video: Zagorac pred Limož: Da se pripremimo kako dolikuje

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA