• 6

Šta će nam ABA, služimo svima kao kanta za napucavanje: Žorić surovo iskren o hrvatskim klubovima

Iskusni hrvatski centar smatra da tamošnji klubovi ne bi trebalo da igraju u najjačoj regionalnoj konkurenciji

  • 6

Hrvatski klubovi u košarkaškom regionalnom takmičenju u najmanju ruku ne blistaju poslednjih godina, ako izuzmemo KK Cedevitu koja se u međuvremenu letos fuzionisala pa postala Cedevita Olimpija, sa sedištem u Ljubljani.

Cibona i Zadar su odavno van svake priče za ozbiljan plasman u takmičenju, a ne deluje da će se to promeniti u godinama koje dolaze. Stoga, čuju se i glasovi iz Hrvatske da tamošnji klubovi ne bi trebalo da učestvuju u takmičenju gde apsolutno nemaju šta da traže.

To je mišljenje iskusnog hrvatskog košarkaša Luke žorića (35), koji je o ovoj problematici pričao za tamošnje medije.

- Nakon svih tih godina koliko se igra ABA liga, ja doista mislim da u ovoj konstelaciji snaga u regiji, Zadar i Cibona ne trebaju igrati ABA ligu! - kaže Žorić za Sportske novosti, pa dodaje na istu temu:

- Naša dva kluba su tu, iz raznoraznih razloga, kanta za napucavanje i to nikome ne treba. U toj ligi mi postojimo samo da bismo drugima služili za njihove interese i ciljeve. Na kraju, ta ABA liga nije niti pošteno, fer takmičenje. Naši proračuni i naša ulaganja u ekipe nisu identična drugima, a s druge strane niti naš porezni sistem nije kao u nekim drugim zemljama iz regije. I mislim da u toj ligi svi klubovi nemaju isti tretman, pa je zbog toga za mene ta liga i neregularna. Zadar i Cibona se bore za opstanak, dolaze im u goste klubovi koji ih napucavaju, ne razvijaju se pri tome mladi nego igraju polovni stranci i to sve skupa, po meni, ne vodi nigde. Trebamo napraviti ozbiljan zaokret.

Da li je rešenje prebaciti se samo na evropska takmičenja?

- Onog trenutka kad smo prestali da igramo u Evropi, zaustavilo se i naše školovanje i razvijanje igrača i trenera. Mi sada, što, odlazimo u Makedoniju gledati kako neko igra, kakve dresove ima, putujemo u lošije gradove nego su to bili oni evropski nekada, a patimo jako u razvoju i igrača i trenera.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • car

    Pa imate partizana bore se svake godine za F4 i igraju kikiriki kup sta hoces vise realno

  • rade6

    Stvarno ste glupi tudjmanovci .Platili bi vas da ih reklamirate ali koga interesuje peti sesir.Engleski timovi reklamiraju avio kompanije iz Arabije pa nisu arapi

  • Kk idea Zagreb

    Jedino vam je uspesna Kk idea

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima