Pitali smo Borišu zašto mu Tomić nije dao šansu, nije mogao da nam objasni!

U razgovoru za naš portal, Simanić potvrdio da mu prijaju odrešene ruke u igri

  • 8

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Himki na krilima Boriše Simanića, koji je dugo čekao svoju evroligašku šansu.

Igrao je Simanić sa malim oscilacijama, ali je to dobrim delom bilo uslovljeno minutažom i prilikom koja mu je data od početka sezone.

Obeležio je Simanić završnicu prošle sezone, ali nije imao pravu priliku da pokaže šta ume do utakmice sa Himkijem. Trener Andrija Gavrilović pružio mu je pravu startersku šansu i ona je iskorišćena na najbolji mogući način.

Simanić je ubacio prvih osam poena za 8:0, pa asistirao Kuzmiću za 10:3, meč je završio sa 18 poena i tri skoka uz po dve blokade i ukradene lopte.

KK Crvena zvezda - KK Himki Foto: Marko Jovanović

Dao je prvi talas samopouzdanja ekipi, što je trijumfalno iskorišćeno. Za Telegraf, Boriša je istakao koliko mu je prijalo da konačno najavi svoje najbolje partije u crveno-belom!

- Mnogo znači kada trener ima dosta poverenja u mene, mnogo znači kad se krene utakmica. Publika je bila stvarno izvanredna i dali su mi vetar u leđa - bile su reči zahvalnosti Gavriloviću, koji ga je posebno pripremao za ovu utakmicu.

- Pre svake utakmice radimo skauting, rekao mi je šta njihove četvorke sve rade i o čemu sve treba da povedem računa. To mi je pomoglo i znao sam šta treba da radim.

KK Crvena zvezda - KK Himki Foto: Marko Jovanović

Simanić u Evroligi u prva tri kola nije dočekao šansu dok nije otišao Milan Tomić, a već protiv Barselone je pokazao da je zasluživao priliku.

- Ja sam u prethodnoj sezoni igrao kod trenera Tomića, i on mi je vratio samopouzdanje... Ove sezone nisam bio u 12 u prvim utakmicama, takav je bio... Kako da kažem... Njegova je odluka to bila... Ja sam trenirao, radio 5 na 5, tako da mi nije to smetalo - džentlmenski je odgovorio Simanić, koji je već protiv Katalonaca "pokazao zube" Mirotiću, potom i rekao da mu ovakav duel neverovatno znači za samopouzdanje.

Naravno! On je najbolja četvorka u Evropi, kada protiv njega odigrate dobro, onda znate da je to veliki uspeh.

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.M.

    1. novembar 2019 | 21:19

    Kao grobar mogu da kazem da je Borisa najperspektivniji igrac evrope. Podseca sa svojom visinom i gradjom na Kukoca iz mladjih dana,ima odlican sut i skok. Mozda bi trebalo da radi vise sa loptom na terenu tipa prodor do kosa da jednostavno igra slobodnije u svim segmentima. Jedini njegov problem je odbrana od igraca pod kosem koji igra ledjima jer je fizicki slab,a to je ako se secate dobro koristio Velickovic u derbiju uvek ga je ugurao pod kos poentirao i to cesto uz faul i bacanje. To je nasa buducnost nasa reprezentacija ko ce da igra nego nasi momci

  • Srki

    1. novembar 2019 | 16:52

    Decko igra ekstra, trudi se... Nba igrac... A ovaj slepac ga drzao na klupi ...

  • PP

    1. novembar 2019 | 17:57

    Evo ja kao grobar kazem, da ce Borisa biti zverina, jedan od najvecih talenata u Evropskoj kosarci, a to sto ste imali trenera indijanca kojem je bilo bolje da se dovede Braun koji 2 god nije igrao basket i da mu Borisa sedi na tribinama, to je vec druga prica...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA