≫ 

Čović pogledom "streljao" ugao koji je vređao Filipa: 5 stvari iz Pionira koje niste videli na TV-u!

Bilo je zanimljivo u hali "Aleksandar Nikolić", iako dvorana ovaj put nije bila krcata

  • 8
Nebojša Čović Foto: Telegraf.rs

Crvena zvezda je u 6. kolu Evrolige pobedila Himki i najavila bolje dane, a bilo je prilično zanimljivo i na parketu i oko njega.

Trener Andrija Gavrilović položio je važan ispit protiv kluba koji dobro poznaje, pošto ima dugogodišnji staž u Himkiju. Boriša Simanić je zvezdašima ulepšao veče, za koje su mnogi strepeli zbog odluke Evrolige da svi obeleže Noć veštica.

Klub je ovaj zahtev ispunio kroz tradicionalistički manir, navijači su žestoko izviždali himnu Evrolige, a potom je sve to moglo brzo da se zaboravi zahvaljujući dešavanju na parketu. Boriša Simanić bio je u glavnoj ulozi, a pet momenata se posebno izdvojilo.

KK Crvena zvezda - KK Himki Foto: Marko Jovanović

Hologram Svetog Luke i suština performansa u poluvremenu

Noć veštica se pretvorila u proslavu Svetog Luke, zahvaljujući sjajnoj organizaciji kluba, koji je napravio "win-win" situaciju - ispunio je zahteve Evrolige da se obeleži komercijalizovani praznik, usput napravivši nešto što će biti u skladu sa našim podnebljem.

Zato je simpatično i delovao performans na poluvremenu, jer je u pitanju tradicionalna igra kojom se obeležava Lučindan.

KK Crvena zvezda - KK Himki Foto: Marko Jovanović
KK Crvena zvezda - KK Himki Foto: Marko Jovanović
KK Crvena zvezda - KK Himki Foto: Marko Jovanović

U Srbiji se na Svetog Luku koncima opasuju torovi da vukovi ne bi davili stoku, a kaže se i: „Ide Luka, eto vuka“ ili "Sveti Luka, sneg do kuka“, jer dolazi zima tokom koje vukovi dolaze do sela. Tu simboliku izrazili su mališani na parketu, sve to bilo je dovoljno da izazove aplauze navijača, ali i "palac gore" od Evrolige.

 
 
 
View this post on Instagram
Srećna slava! #kkczA post shared by KK Crvena zvezda mts (@crvenazvezdakk) on

Takođe, na parketu je pre celog performanska prikazan i lik Svetog Luke, odnosno Svetog Petra Cetinjskog, koji se obeležavao istog dana.

Neverovatna podrška Simaniću - Čović mu čestitao već na prvom tajm-autu!

Mnogi su sa oduševljenjem ispratili partiju Boriše Simanića, kao u transu je igrao od početka, a kada je prvi put otišao na klupu, začule su se ovacije cele hale. Simanić se pozdravio sa svima, pa je čak i predsednik crveno-belih Nebojša Čović ustao kako bi mu čestitao i pružio podstrek za nastavak utakmice.

 
 
 
View this post on Instagram
Boriša Simanić ispraćen je ovacijama već na prvom tajm-autu, čak mu je i Čović čestitao na bravurama protiv Himkija.A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport) on

To je Čović učinio u narednih nekoliko situacija i isključivo je to činio kada je u pitanju bio Boriša, što dovoljno govori o tome koliko se njegova "eksplozija" čekala i takvi momenti mogu samo da hrabre momka koji je prva tri kola Evrolige propustio jer ga trener nije imao u planovima.

KK Crvena zvezda - KK Himki Foto: Marko Jovanović

Milan Gurović probudio znatiželju navijača

Mnogi su se zapitali u hali da li se radi o budućem treneru, pojedini mediji su čak i to najavili, ali je Gurovićeva poseta bila prijateljska. Sedeo je do predsednika KK Crvena zvezda, Nebojše Čovića, navijao i komentarisao meč, ali su mnogi zaboravili da je Gurović nedavno odustao od trenerske karijere i rešio da se posveti individualnom razvoju igrača.

- Ta vrsta stresa mi ne treba, ja sam okačio patike o klin što se tiče trenerskog poziva. Završio sam trenersku karijeru koja nije loša za početnika. Sa FMP-om sam dva puta bio u KLS ligi prvi, izbacio Gudurića, Davidovca, Simanića, Dobrića, Lazarevića, to su sve moja deca - rekao je nedavno Gurović, koji je imao i šta da vidi, naročito kada je u pitanju Boriša Simanić.

Pozdrav Branka Lazića i Stefana Jovića

KK Crvena zvezda - KK Himki Foto: Marko Jovanović
KK Crvena zvezda - KK Himki Foto: Marko Jovanović
KK Crvena zvezda - KK Himki Foto: Marko Jovanović

Stari prijatelji i saigrači su se prilično srdačno pozdravili, samo nije bilo prilike i da zaigraju jedan protiv drugog, Jović nije igrao zbog povrede, Lazić je samo dva minuta proveo na parketu zbog isključenja.

Pre utakmice, palo je podsećanje na stare dane pod vođstvom Dejana Radonjića, mnoge će sigurno "prodrmati" nostalgija na ovaj prizor, a zanimljivo je da je posle meča Jović rekao da je Lazić ipak zasluženo isključen.

Mnogim navijačima se te reči nisu dopale, ali to je bilo Jovićevo mišljenje na osnovu viđenog sa klupe - prizor pre početka meča potvrđuje da među njima nikakvih problema.

Čović streljao pogledom ugao koji je prozivao Filipa

Prošli meč protiv Barselone doneo je nove trzavice jer je nekolicina navijača uvredama ispratila Filipa Čovića, tada je Branko Lazić burno reagovao i stao u odbranu saigrača.

Ovaj put toga nije bilo, mnogi su ozbiljno shvatili poruku kapitena crveno-belih, a zanimljivo je da je ovaj put predsednik crveno-belih dobro ispratio pogledom ugao odakle su potekle uvrede.

To je učinio upravo u momentima dok se ekipa vraćala u svlačionicu.

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Meksa

    1. novembar 2019 | 11:54

    Zemljo otvori se!

  • RADAN

    1. novembar 2019 | 14:22

    FILIP COVIC SVOJOM IGROM NE ZASLUZUJE MESTO U ZVEZDI, TRENER VEROVATNO MORA DA GA UBACI U IGRU ALI TO JE NA STETU ZVEZDE.ZATO BI COVIC STO PRE TREBALO DA ODE ILI DA NE IGRA JER CINJENICA DA GA I PUBLIKA NECE JER JE STVARNO LOS ZA OVAJ NIVO TAKMICENJA.

  • Mickey

    1. novembar 2019 | 14:05

    Moze da "strelja"koga hoce,ali Filip nema kvalitet.Neka to sebi prizna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA