≫ 

Šta je Zvezdu diglo iz "kanala"? Gavrilović dobio odgovor kako treba da vodi mečeve u Evroligi!

Trener je bio prinuđen od starta na skraćenu rotaciju, a ispostavilo se da je to dalo rezultata

  • 1
Andrija Gavrilović, Boriša Simanić Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda je savladala Himki u Pioniru u 6. kolu Evrolige, a igra koju su prikazali izabranici Andrije Gavrilovića vratili su nadu navijačima da su pred crveno-belima lepši dani nakon krize na startu elitnog takmičenja.

Ako je posle duela u Turskoj posle Efesa bilo dileme, sada je definitivno jasno, Gavrilović je uspeo da "prodrma" uzdrmani tim koji mu je "u amanet" ostavio Milan Tomić i Zvezda je na svom terenu konačno zaigrala onako kako navijači priželjkuju.

Po prvi put ove sezone su petorica košarkaša Zvezde bila dvocifrena, što najbolje govori koliko su igrači bili raspoloženi i igrali timski.

Lorenco Braun je ima reakciju psole smušenih partija na startu sezone i ovoga puta je odlično razigravao saigrače, imao je 7 asistencija, pronašao je pravi ritam za diktranje tempa i uz to je postigao 10 poena.

Isključenje Branka Lazića takođe je bitan faktor meča.

Branko Lazić Isključenje Branka Lazića; Foto: Marko Jovanović

Iako je delovalo da bi isključenje kapitena, posle samo dva minuta igre zbog udaranja Alekseja Šveda, moglo da oslabi crveno-bele, to kao da je ujedinilo tim i dalo im motiva da pruže odličnu partiju u nastavku.

Odrana nije izgubila, iako Lazić važi za najboljeg odbrambenog igrača u ekipi. Igralo se angažovano u defanzivi sve vreme u narednih 38 minuta.

Takođe, jedan igrač manje u rotaciji već na startu naterao je Gavrilovića da pojedincima na bekovskim linijama da veću minutažu, što su oni iskoristili. Isto je bilo i nacentarskim pozicijama, gde je Odžo dobio svega 3 minuta i 37 sekundi, dok je Simanić odigrao najviše od svih igrača na parketu sa 26 minuta i to je rezultiralo time što je bio najefikasniji igrač utakmice sa 18 poena.

Bili Beron, Boriša Simanić Bili Beron i Boriša Simanić predvodili tim do pobede; Foto: Marko Jovanović

To je možda i pokazatelj da Zvezdin pravac u nastavku sezone treba da bude skraćenija rotacija, jer koliko god deljenje minutaže može da bude korisno, ono ima i mane. Sa druge strane, skraćena rotacija jasnije podeli uloge u timu, neki igrači se istaknu kao lideri i dobiju više samopouzdanja u igri.

Zvezdi se posle ove pobede atmosfera sasvim sigurno popravila. Bilo je mnogo negativne atmosfere oko kluba i mađu navijačima, a posle pobede u Pioniru jasno je da se situacija značajno popravlja.

Ono što Zvezdi ide na ruku jeste i činjenica da će naredne dve utakmice u Evroligi igrati na svom terenu. Prvo protiv Real Madrida 7. novemra, a zatim protiv Asvela 15. novembra.

To će biti prilika da crveno-beli uz podršku navijača dođu do dobrih rezultata, koji bi ih vratili na pravi kolosek i u poziciju na tabeli koja donosi borbu za TOP 8, što jeste cilj crveno-belih ove sezone u Evroligi.

Video: Pogledajte kako je Zvezda zgromila Himki i prekinula seriju poraza u Evroligi

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gle

    1. novembar 2019 | 12:51

    A koja kriza,igras protiv najboljih evropskih ekipa.Izugbis od pao i efesa dobijes fener i himki

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA