≫ 

Dončić i Lebron tripl-dablovima ispisali NBA istoriju: Lejkersi posle produžetka bolji od Dalasa

Srpski košarkaš Boban Marjanović konačno je dobio osetniju minutažu i pokazao šta zna

  • 1
NBA LA Lejkers Dalas Maveriks Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su posle produžetka savladali Dalas Maverikse sa 119:110 uz odlične partije i tripl-dablove Lebrona Džejmsa na jednoj, i Luke Dončića na drugoj strani.

Od starta meča Maveriksi su igrali svoju igru, kontrolisali meč i imali vođstvo. Ipak, od starta drugog poluvremena usledilo je buđenje popularnih Jezeraša. Kako se susret bližio kraju, prednost teksašana se "topila", a na 4 minuta do kraja Lebron Džejms je doneo prednost svom timu od 96:94.

Oba tima smenjivala su se u vođstvu, igral ose poen za poen, da bi posle blagog vođstva Dalasa od 103:100, Deni Grin pogodio trojku za produžetak. U dodatnim minutima se tim iz Grada anđela bolje snašao i zasluženo slavio.

Partizan niže uspehe u Evrokupu, dok u ABA ligi stoji nešto slabije, a večeras (20.00) mu u Pioniru gostuje FMP, tim koji ima skor 4-0. Ipak. crno-beli su favoriti, a kvota da će slaviti s više od 10,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - FMP

Dončić je meč završio sa 31 poenom, 13 skokova i čak 15 asistencija, dok je Džejms imao 39 poena, 12 uhvaćenih lopti i 16 uspešnih dodovanja, uz čak četiri ukaradene lopte.

Upravo su  fantastične partije "najstarijeg" i "najmlađeg" i obeležile ovaj susret. Naime, sa jedne strane, Lebron Džejms je postao najstariji igrač koji je postigao tripl-dabl sa najmanje 30 poena, 10 skokova i 15 asistencija, dok je Dončić postao najmlađi košarkaš kome je to pošlo za rukom.

NBA LA Lejkers Dalas Maveriks Foto: Tanjug/AP
Lakers Mavericks Basketball Tony Gutierrez
NBA LA Lejkers Dalas Maveriks Foto: Tanjug/AP
NBA LA Lejkers Dalas Maveriks Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih košarkaša današnjice posebno je pohvalio Slovenca Luku Dončića.

- Nikad ne znate koga možete da inspirišete i kako. Ja samo želim da igram na pravi način, da uključim svoj saigrače i da čuvam igru čistom. Uspeo sam da inspirišem momka koji nije iz Amerike. To je posebno - rekao je Lebron.

- Videli smo i za šta je sve i on sposoban.

U ostalim mečevima, Roketsi su predvođeni Hardenom izgubli na gostovanju Netsima, Indijana je slavila protiv Klivlenda, dok je Milvoki za koji je prve poene postigao Tanasis Adetokumbo, pobedio Orlando.

Takođe, agonija Niksa nastavljena je porazom od Bostona, dok su Bulsi kod kuće dočekali svoju nekadašnju legendu Derika Rouza, koji nosi dres Detroita. Čikago je slavio u ovom susretu.

NBA, petak na subotu:

Nets – Rokets 123:116

Pejsers – Kavalirs 102:95

Medžik – Baks 91:123

Seltiks – Niks 104:102

Buls – Pistons 112:106

Maveriks – Lejkers 110:117

Kings – Džez 102:101

Voriors – Spars 110:127

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: Bruklin Netski briljirali, katastrofalno veče košarkaša Hjustona

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA