≫ 

Mornar trojkama preokrenuo, tuča Boutrajta i navijača: Cedevita Olimpija poražena u Topolicama!

Nemile scene obeležile finiš susreta, prvi poraz slovenačkog tima

  • 0
Foto: ABA liga / Mornar/Media pro

Košarkaši Mornara naneli su ekipi Cedevita Olimpije prvi poraz ove sezone u ABA ligi 77:70. Tako će, bar do završetka utakmice između FMP iz Železnika i Partizana (a možda i posle nje), Panteri biti jedini neporaženi u regionu.

Cedevita Olimpija je bila bolja u prvom, Mornar se raspucao u drugom poluvremenu i Barani su u trećoj i četvrtoj četvrtini uspeli da preokrenu stvari u svoju korist.

Najefikasniji kod pobednika je bio Džejkob Pulen sa 17 poena, Derek Nidam je ubacio 13, Brendis Reli Ros 11, a Antabija Voler i Uroš Luković po deset poena.

Foto: ABA liga / Mornar/Media pro

U timu Cedevita Olimpije se istakao Kodi Miler-Mekintajer sa 14 poena, 13 je imao Rajan Boutrajt, 11 Edo Murić i deset poena je ubacio Marko Simonović.

Edo Murić je serijom 8:0 na startu povukao Cedevita Olimpiju, a Marko Simonović je polaganjem to povećao na prvu dvocifrenu razliku posle samo tri minuta igre.

Upravo posle njegovih slobodnih bacanja je slovenački tim delovao kao furija jer je na malo više od četiri minuta pred kraj prve deonice vodio 14 razlike.

Foto: ABA liga / Mornar/Media pro

Mornar se u potom malo pribrao i prepolovio tu razliku do kraja četvrtine, da bi u drugoj opet posustao i na poluvreme otišao sa -13 (42:29).

Andrija Stipanović produbljuje taj jaz poenima na startu drugog dela i tu kreće preokret. Blokada Lukovića i skok Nidama pre poena Džejkoba Pulena bili su inicijalna kapisla.

Pulen je nastavio gde je stao vezanim trojkama u sedmom minutu treće četvrtine kada je primakao svoj tim na -5, a Brendis Reli Ros i Antabija Voler su uneli potpunu neizvesnost kada je Mornar stigao do jednog poseda zaostatka 52:50.

Foto: ABA liga / Mornar/Media pro

Cedevita Olimpija je tada odbila napad, ali su u finišu treće četvrtine Bjelica i Markota dali dve uzastopne trojke i u četvrtu četvrtinu uveli svoj tim u egalu 56:56.

Voler trojkom donosi Mornaru prvu prednost na meču posle minut i po četvrtog perioda i od tog trenutka se Mornar više nije osvrtao i trojkom Nidama stigao i do deset razlike 76:66, pre nego su meč svojim poenima okončali Miler-Mekintajer i Boutrajt.

Finiš je obeležio i sukob u kom je učestovao Boutrajt, kada je jedan od navijača Mornara utrčao u teren i udario ga zbog nesportskog poteza. Igrači Mornara su mu dali loptu da im ne istekne napad, Boutrajt je otišao na zakucavanje iako je meč bio rešen.

Sudije su situaciju koja se desila na tri i po sekunde pred kraj dugo gledale, te je meč otišao u drugi sat, ali na kraju ipak završen pobedom tima iz Topolica.

Video: Boriša Simanić: Mnogo znači kad ti trener veruje i pusti te da igraš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA