Da li je vreme da Zvezda vrati svog "pritajenog tigra"? Ovakvog igrača trenutno nemaju!

Mladi Aleksa Radanov koji je na pozajmici u FMP-u, igra bolje od svih domaćih igrača koji su u Zvezdi, ali i od nekih stranaca

  • 11
Aleksa Radanov Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaš FMP-a iz Železnika Aleksa Radanov najkorisniji je igrač meseca oktobra u ABA ligi, a sa dobrim igrama je nastavio i u novembru.

U porazu od Partizana ubacio je 18 poena za 22 minuta, uz šut 3-4 za dva i 3-3 za tri..

Radanov je inače dao veliki doprinos mladom timu FMP-a da posle četiri runde, zajedno sa Cedevita Olimpijom, drži prvo mesto na tabeli ABA lige sa skorom 4:0. Međutim, poklekli su protiv Partizana 90:85, pa više nisu neporaženi.

Aleksa Radanov Foto: FMP

Ali, to nije ni bitno, već igra mladog Radanova. Posle oporavka od povrede i gubitka  drugog dela prošle sezone, ovaj momak je svetla tačka srpske košarke. Lakoća s kojom igra, rešenja koja donosi, dugo nije viđeno u srpskoj košarci, i Zvezda u njemu ima neverovatan potencijal. Možda je vreme da u Evroligi pokaže da li zaista vredi ili je samo talenat.

Da li Tomić nije prepoznao potencijal?

Momak, može da igra na pozicijama od 1 do 3, sa visinom 202 je apsolutno dominantan, a uz sve to ima i odličan šut, brz prodor i osećaj za asistenciju. Prošle sezone je bio u Zvezdi, ali je igrao na mahove, poneku utakmicu, ukupno sedam.  Igrao je u 2. 4. 6. 7. kolu Aba, pa zbog povrede tek u 15,16. i 19. Ali, se posle se opet povredio i propustio od februara utakmice do kraja sezone.

Tokom leta Milan Tomić ga je poslao u FMP na pozajmicu kako bi se razvijao i imao minutažu, ali je u timu ostavio Borišu Simanića kome nije ni dao šansu. Posle odlaska Simanić je "eksplodirao" kod Andrije Gavrilovića, koji je imao više sluha, a pitanje je da li će on sad razmisliti i o Radanovu.

Aleksa Radanov Foto: MN Press

Da li će ga crveno-beli ostaviti do kraja sezone u FMP, što ne bi bila loša ideja da se još razvije, ili će ga u januaru  prelaznom roku ABA prebaciti u pogon Zvezde.

Retko dobar polivalentni igrač

Sve će zavisiti od procene i od toga šta će biti sa Derikom Braunom koji je povređen. Radanov u FMP u ABA ligi igra u proseku 27 minuta, što je odlična minutaža. Talentovani košarkaš u proseku po utakmici beležio je 14,3 poena, pet skokova, 3,4 asistencije za ukupan indeks korisnosti 20,3.

Da li bi u Zvezdi dobio toliko prostora odmah u ovom trenutku? Ali sa druge strane igranje Evrolige bi mu značilo i pripremilo bi ga za sledeču sezonu u kojoj bi trebalo da bude nosilac.

Realno gledano, trenutno u Zvezdi nema takvog polivalentnog igrača, a činjenica je da su se od početka sezone crveno-beli mučili u ABA ligi. Mora jedino da radi na odbrani, i na snazi, sve ostalo ima.

Aleksa Radanov i Milan Tomić Železnik je u onom pravcu, tamo ćeš se razvijati bolje: Trener Milan Tomić i Aleksa Radanov Foto: Budućnost Voli

Prošle godine je odigrao 7 utakmica za Zvezdu, najbolje u 4. kolu protiv Igokee gde je dao 16 poena uz 100% šuta 6-6 za dva i 1-1 za tri. U proseku je igrao 8,6 minuta, ali se kasnije povredio i od 9 februara prošle godine nije bio u timu.

Nema sumnje da bi se uklopio u ovaj tim Zvezde, jer ima kvalitet koji je pokazao u ABA ligi gde je četvrti po indeksu korisnosti. Međutim, nije isto igrati u FMP-u i Zvezdi, sa mentalne strane, ali svakako bi morao da ima minutažu da bi se dokazao. Sa druge strane Zvezda u Kupu Koraća i domaćoj KLS ligi može da igra sa četiri stranca, a ima ih 7 trenutno (Odžo ima srpski pasoš) a valja razmišljati i u tom pravcu.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    3. novembar 2019 | 13:39

    Zvezda pod hitno treba da vrati Radanova a ne da čeka januar. On više vredi od onih igrača koji zauzimaju bespotrebno mesto u Zvezdi boljim igračima od sebe.

  • znamo vas

    3. novembar 2019 | 13:37

    a sta kazu--Na pozajmici u fmp-u hahah on igra za fmp 1 a sad ga zelite upropastiti dovodjenjem u fm-2..koji ste vi cirkusanti...

  • Dzoni

    3. novembar 2019 | 13:31

    Ne moze da se poredi igranje u Fmp-u i u Zvezdi, u Zvezdi je veci pritisak i igras Evroligu protiv najboljih igraca... Pa Covic i Odzo su bili dominatni u Fmp-u a u Zvezdi jedni od losijih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA