Maljković: Da sa mladim snagama pobedimo Tursku

Meč između Srbije i Turske igra se 14. novembra u 17 sati u hali "Ranko Žeravica", a karte za taj meč puštene su u prodaju.

  • 0

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je danas spisak igračica na koje računa za meč prvog prozora kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine protiv Turske.

Na spisku se nalaze 23 košarkašice: Jelena Bruks, Aleksandra Stanaćev, Maja Škorić, Jovana Nogić, Maja Miljković, Aleksandara Crvendakić, Nevena Jovanović, Ana Dabović, Nikolina Milić, Saša Čađio, Miljan Bojović, Teodora Turudić, Snežana Bogićević, Tina Krajisnik, Dajana Butulija, Ivana Katić, Sofija Olić, Aleksandra Mužević, Maša Janković, Nadežda Nedeljkov, Milica Bojović, Mona Zarić i Milica Popović.

- Novi ciklus počinje i ja očekujem da na pravi način dobijemo neka nova imena za žensku košarku. Samim tim i veliki broj mladih i novih igračica je pozvan za ovaj prozor. Kao i uvek, traži se prilika više i način više da se sve košrkašice upoznaju, tako da će se devojke okupiti vikend pre 11. novembra kada bude zvanično okupljanje.

Košarka, ženska reprezentacija Srbije, Rusije

Foto: FIBA

- Imaćemo četrii ili pet treninga sa najmlađim igračicama, da ih testiramo koliko brzo mogu da se priključe seniorkama", rekla je Maljković na konferenciji za medije u Kući košarke.

Ona je istakla je da će nosioci reprezentacije, koja je ovog leta osvojila bronzanu medalju na EP, u ovim kvalifikacijama igrati po posebnom režimu.

- One će naravno igrati na utakmci protiv Turske, ali očekujem da igračice poput Aleksandre Crvendakić i mlađih, na pravi način iznesu tešku utakmicu i da pokažu da su spremne za to. Imamo mali problem, Dragana Stanković neće biti sa nama na utakmici protiv Turske zbog povrede. Prijateljske utakmice koje smo tokom leta igrali sa njima ne mogu da se porede sa takmičarskim utakmica. Još uvek nije izašao spisak, ali očekujemo da neće biti mnogo promena - rekla je Mlajković i dodala:

Košarka, ženska reprezentacija Srbije, Rusije

Foto: FIBA

- Treba vredno da radimo, da se pripremimo za februar. Daj Bože da dobijemo domaćinstvo. To je jedan ciklus koji se manje-više zatvara za one koji su bili nosioci reperezantacije u poslednjih nekoliko godina, zlata na EP, bronze na Olimpijskim igrama, bronze letos...

- Uživali smo ovog leta dok smo osvajali bronzu, pokazali smo da možemo da se nosimo sa pritiskom. Volimo da igramo kod kuće. I dalje snaga te broznane medalje važna kod svih nas. Pokazali smo da je prelep ambijent za ženski sport i žensku košarku napravljen u Areni. Očekujemo da hram novobeogradske košrke "Ranko Žeravica" bude pun i da pokušamo da sa novim mladim snagama pobedimo Tursku. Neće biti lako, ali obećavamo da ćemo ostaviti poslednji atom snage na terenu", zaključila je Maljković.

Cene ulaznica za meč protiv Turske su od 300 do 500 dinara, a mogu da se kupe preko internet sajta www.tickets.rs, kao i na svim njihovim prodajnim mestima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA