≫ 

Trinkijeri o igri Partizana: Jadno, sramotno, kao da smo se skupili jutros i krenuli na basket

Kao i uvek, otvoreno izlaganje Italijana

  • 17
andrea trinkijeri Foto: MN Press

Posle glatkog poraza od Venecije u Areni, u jednom od onih mečeva kada ništa ne polazi od ruke, trener Partizana Andrea Trinkijeri je mogao samo da čestita rivalu, dok je u opisu izdanja svog tima imao i reč "jadno".

- Čestitke Veneciji, potpuno zaslužena pobeda, nadigrali su nas, nadmudrili. Bili smo jadni, bez energije, i nismo iskoristili mogućnost da pobedimo. To je jedna od onih utakmica kada svašta pokušavate, ali vam ništa ne polazi od ruke.

Partizan je igrački potpuno kolabirao u trećoj deonici, u kojoj je dao samo devet, a primio 25 poena. Ako se na taj bilans dodaju i 14 promašenih bacanja, sve je jasno...

- Nismo čitali odbranu, bili smo loši ofanzivno i defanzivno, igrali kao deca - komenatr je Italijana na pad u trećoj četvrtini.

Andrea Trinkijeri Foto: Nikola Tomić

Posle se nadovezao na istu temu, uz osvrt i na "mlitavi" početka i seriju gostiju od 9:0.

- Znaš, jedan veliki italijanski fudbaler se zove Đanluka Vijali. On je rekao jednom: ko dobija - taj se raduje, ko izgubi daje objašnjenja. Ja mislim da smo bili loši u svim segmentima: koncentracija, pristup, kako upotrebiti faulove, kako čitati "mis meč" i sve. Bila je sramota od utakmice, ali, ali...

Trinkiejri podvlači da jedan poraz, čak i ovakav, ne možeda poništi sve dobro urađeno dosad.

- Mislim da ovakva utakmica koja je baš bila loša, ne sme obrisati sve dobre stvari koje smo dosad radili. Ako smo pametni, mi ćemo shvatiti poruku. Ako nismo pametni, shvatićemo poruku malo teže, ali ćemo je shvatiti. Znaš kad smo zadnji put igrali ovde? Pre dva meseca skoro. Ovakve utakmice se dese. Već sam ih imao puno. Izgledali smo kao da smo se našli jutros, dogovorili basket, i da vidimo kako će izlgedati. Ovo nije slika naše ekpe. Nisam ljut, više mi je žao. Jer šta su sve prošli igrači u zadnjih mesec dana, nisu ovo zavredeli. Ako mšliš da ću im pištoljem ići u svlačionicu - neću. Znam ko nam je bio rival, ko smo mi, znam i gde treba da idemo dalje.

Video: Birčević posle poraza od Venecije: Trinkijeri nije bio previše ljut? Nije baš da nije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo ticu..

    5. novembar 2019 | 23:56

    Dok plata ide redovno, nije bitno.. Malo pobedjujes, malo gubis, pa onda kao nisi zadovoljan, a stanje na bankovnom racunu samo raste. Imas 800 000 razloga da budes zadovoljan, a rezultati, ma koga to jos interesuje.

  • Boza JNA

    5. novembar 2019 | 22:45

    Idemo dalje...

  • Branislav

    5. novembar 2019 | 23:10

    Ma bruka i sramota.Katastrofa pa bre Jankovic,Bircevic konstantno kastratofalno,ma nemoze ovako.Svi njih interesuje samo novac debeo svi koji su igrali na celo sa trenjerom debelo ih treba kazniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA