≫ 

Zvezdi stiže petorka finalista Mundobasketa: Mogu li crveno-beli da slome nepredvidivi Real?

Majstori košarke stigli u Beograd, ali im neće biti lako - za njih je sezona počela još na okupljanju reprezentacija!

  • 3
Branko Lazić Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde domaćini su Realu u 7. kolu Evrolige, u četvrtak od 19 časova, što je lepa prilika za novi trijumf crveno-belima u mandatu Andrije Gavrilovića.

Naslednik Milana Tomića iza sebe ima vrhunsku utakmicu protiv Himkija, koji je pao u hali "Aleksandar Nikolić", sada se evroligaška dešavanja sele u Arenu.

Treba imati u vidu da je Real u prošlom kolu pobedio Albu, ali je prethodno nanizao tri poraza, od Bajerna, Efesa i Žalgirisa. Iako je igrački kadar bogat i respektabilan,treba imati u vidu da Madriđani osciliraju, na šta je u dobroj meri uticao i Mundobasket.

Real je dao najviše finalista Mundobasketa, Rudi, Kampaco, Laprovitola, Dek i Ljulj su direktno iz Kine došli u Madrid, osvojili Superkup, pa krenuli da igraju prilično promenljivo.

Pablo Laso Foto: Tanjug/AP

Na Zvezdi je da to iskoristi i dodatno se podigne nakon duela sa Himkijem, gde će dodatno teret morati da iznese Lorenco Braun, koji je dao odlične naznake prilagođavanja evropskoj košarci kako je sezona počela da odmiče.

Takođe, Ognjen Kuzmić će imati priliku da se suoči sa bivšim saigračima, a Boriša Simanić šansu za novu "eksploziju" - protiv Barselone i Nikole Mirotića pokazao je da ima "herca" za najveće, protiv Himkija je poveo ekipu ka pobedi.

Da meč ima ozbiljnu pripremu u Realu, svedoče reči trenera Pabla Lasa, kome se dešavalo da ode pognute glave iz Beograda.

- Dolazimo sa 13 igrača i videćemo ko će biti na raspolaganju. Ne brinem za atmosferu, brinem ako ne budemo igrali dobro, onda nećemo pobediti. Takmičenje je zahtevno i moramo biti bolji nego na prethodnim gostovanjima. Moramo da igramo sa kontinuitetom ako hoćemo da pobeđujemo van Madrida, bolji smo na domaćem terenu. Zvezda je zahtevna ekipa i ume da napravi pritisak na loptu, imaju ofanzivne igrače, raznovrsne dvojke, trojke i četvorke. Balansiran su tim, drago mi je i da se Kuzmić vratio, nije imao sreće zbog povreda kada je bio kod nas - rekao je Laso uoči meča.

Entoni Rendolf, KK Crvena zvezda - KK Real Madrid Foto: Marko Todorović

Pod obručem će opasnost biti Entoni Rendolf, momak koji je 2017. bio koban po Srbiju kao reprezentativac Slovenije.

- U Evroligi igrate protiv najboljih skoro svake večeri, svi su ove godine konkurentni, visok je nivo i moramo biti spremni za to. Imamo iskustvo, znamo da nas čeka duga sezona, moramo da napredujemo. Zvezda je tvrda i atletska ekipa, provociraju te da izgubiš loptu, moramo da pazimo na svaki posed kako bismo izbegli pritisak. Da bismo pobedili u Beogradu, moramo da odigramo za čestu desetku.

Takođe, karata za meč ima, očekuje se oko 15.000 navijača u hali, slična poseta viđena je protiv Fenerbahčea, koji je pretrpeo poraz u Areni.

Šta vi očekujete od meča? Kažite nam u anketi ili komentarima.

Pobedom nad Himkijem u prošlom kolu Zvezda se uzdigla i puna samopouzdanja čeka večeras (19.00) Real Madrid koji ima dosta problema na gostovanjima. Kec u Areni je 2,55, a dvojka 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Read Madrid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • -22

    7. novembar 2019 | 14:20

    ocekivati je od minus 19 - 22..ipak je to real a ovo neki nabitan fmp..iskreno..uspjeh bi bio izgubiti jednocifrenim brojem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA