Oni su najbolji tim u Evropi, strašni su: Jasikevičijus zazire od Pešićeve Barse

Najkvalitetnija košarka se vratila u Palau Blaugranu, ali je skupo i plaćena

  • 0
Svetislav Pešić Foto: MN Press

Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus tvrdi da je Barselona favorit u evroligaškom okršaju koji očekuje dve ekipe u petak uveče.

- Barselona ima najbolji sastav u Evropi. Imaju neograničeni talenat i najbolje igrače na svakoj poziciji. Imaju tri ili četiri povrede, ali i bez toga igraju na strašnom nivou - opisao je Jasikevičijus.

Prokomentarisao je i da je Barselona u svemu onome zašta se zalaže Svetislav Pešić - disciplina, dobra odbrana i fizički jaka igra - segmenti u kojima je Barsa dobra.

Popularni Šaras je spomenuo i Brendona Dejvisa, jednog od igrača najzaslužnijih za to što je Žalgiris prošle godine igrao na Fajnal foru u Beogradu. Sada je i on kod Pešića u Palau Blaugrani.

- Dobro mu ide. Njegova energija je neograničena i ima godinu više iskustva u Evroligi. Takođe, tokom leta je odmarao pa se oseća bolje i spremniji je. Izabran je kao najbolji centar Evrope prošle sezone kada je bio kod nas i mislim da, ako i nije najbolji, onda je svakako među tri najbolja na Starom kontinentu - rekao je Jasikevičijus.

Barselona u petak od 19 sati gostuje u Kaunasu u okviru sedmog kola Evrolige, a ovaj meč španski klub čeka sa drugog mesta Evrolige (5-1), dok je Žalgiris osmi sa po tri pobede i poraza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA