≫ 

Spektakularan duel Bogdana i Lebrona, "Kralj" ukrao pobedu Sakramentu u poslednjim sekundama!

Srpski bek se nadigravao sa liderom Lejkersa u dramatičnoj završnici, meč završio sa 18 poena, Bjelica dao 11, ali je "Kralj" imao poslednju reč

  • 6
bogdan bogdanović Foto: Tanjug/Ap

Los Anđeles Lejkersi vladaju Kalifornijom! Na tome neka zahvale čudesnom Lebronu Džejmsu koji je vodio "Jezeraše" do "tesne" pobede nad Sakramentom 99:97, uz sjajnu rolu Bogdana Bogdanovića na drugoj strani. 

Srpski bek ubacio je 18 poena, bio je drugi strelac ekipe, ali prvi kada je trebalo uzeti loptu u finišu i odgovoriti na atomsku košarku Lebrona Džejmsa, čije je iskustvo, kvalitet i moć, na kraju, ipak bilo glavna prevaga na strani lidera Zapadne konferencije.

lebron džejms Lebron džejms u prodoru preko Nemanje Bjelice Foto: Tanjug/Ap

Lebron je pobedničke poene postigao 5.5 sekundi pre kraja, pogodio je oba penala, a u preostalom vremenu duge ruke Entonija Dejvisa su učinile svoje: Obrva je "spustio roletnu" Herisonu Barnsu pri šutu, lupio mu rampu i "proglasio" trijumf Lejkersa.

Ostaje žal što poslednji napad Kingsa nije preuzeo Bogdan, koji je u poslednja dva minuta utakmice bio apsolutno centralna figura utakmice sa sedam poena!

Srpski reprezentativac je na 95:90 vezao pet poena poena za egal, uneo nemir u tabor Lejkersa, pa je Lebron morao da radi ono što najbolje zna ispašava svoj tim.

Uzvratio je "Kralj" za novo vođstvo Lejkersa 97:95, a novi odgovor Bogdana stigao je 22 sekunde pre kraja, nakon sjajnog prodora i polaganja preko ruke Entonija Dejvisa, o vrh table!

bogdan bogdanovic Bogdan sa saigračima slavi poene za egal u završnici utakmice sa Lejkersima Foto: Tanjug/Ap

Etiketu tragičara utakmice definitivno je sebi prilepio Herison Barns zbog faula nad Lebronom na 5.5 sekundi pre kraja, ali i zbog promašaja u poslednjem napadu gostiju, u već opisanom pokušaju da poentira preko Dejvisa.

entoni dejvis Entoni Dejvis blokira Barnsa u psolednjim sekundama utakmice Foto: Tanjug/Ap

Ne bi ovaj izveštaj bio kompletan bez pomena igre Nemanje Bjelice, koji je ponovo bio starter.

Krilni centar Kingsa meč je završio sa odličnih 11 poena, imao je i 4 skoka, ali će navijači najviše pamtiti njegovo izdanje iz Los Anđelesa po zakucavanju koje je preko njega izveo moćni Lebron Džejms.

Zaleteo se "Kralj" na obruč pošto je dobio duel sa Bogdanovićem, u svom stilu, snažno i autoritativno se odrazio preko Bjelice, koji nije ni pokušao da zaustavi jednog od najboljih svih vremena.

Pogledajte najbolji potez utakmice u režiji lidera Lejkersa, koji je sjajnu partiju garnirao sa 29 poena i 11 asistencija.

SATNICA

Šarlot - Detroit 109:106

Orlando - San Antonio 111:109

Hjuston - Indijana 111:102

Memfis - Juta 107:106

Minesota - Vašington 116:137

Oklahoma - Filadelfija 127:119 (produžeci)

Golden Stejt - Boston 100:105

LA Lejkers - Sakramento 99:97

Video: Boban Marjanović postigao najluđi koš u NBA karijeri

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    16. novembar 2019 | 08:46

    Bravo Bogi...

  • ja sam ja

    16. novembar 2019 | 08:48

    ja da sam vlade divac odmah bih dao otkaz ovom treneru!!! na 97:95 on crta akciju za barnsa i ide na produzetak.. jeste to bilo namazano ali heroji se stvaraju u ovakvim utakmicama i ide se na sut za tri poena a ne na nereseno i produzetak

  • Чичарито

    16. novembar 2019 | 09:14

    Браво момци,само јако💪🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA