≫ 

Gist o ponovnom izlasku pred Grobare: Nije mi prvi put da igram u neprijateljskom okruženju

Amerikanac svestan šta ga čeka u nedeljnom okršaju sa bivšim klubom od 20 sati

  • 18

Zvezdin reket nije bio impresivan u duelu sa Asvelom, snažni igrači francuskog tima jednostavno rečeno nadjačali su centre crveno-belih i napravili ključnu razliku u korist svog tima. Očekivalo se mnogo više od Džejmsa Gista, ali on nije briljirao ovog puta, nije se najbolje snašao pored Džakirija i Žan Šarla, pa je šansu tražio šutevima sa distance, a oni nisu ulazili.

Posle meča, šestog ove sezone iz kojeg su igrači zvezde izašli kao poraženi, podvukao je da Zvezda nije umela da reši utakmicu u momentima kada se rezultatki odvajala od Francuza.

Tvoje impresije o utakmici?

- Bila je teška utakmica, čudna. Nekoliko puta smo imali devet poena prednosti, ali nikako nismo uspeli da povedemo dvocifrenom razlikom, a oni su se uvek vraćali. Mi se rezultatski odvojimo, a oni nas stignu. U takvim situacijama morate da naučite da završite utakmicu. Kada vidite da gube, da nemaju samopouzdanja, da posrću, tad im "slomite vrat". Trebalo je ranije da ih "prelomimo". Nismo iskoristili nekoliko poseda pred kraj i to nas je koštalo.

Andrija Gavrilović, Džejms Gist Foto: Marko Jovanović

Da li ti lično otežava to što su njihovi veliki igrači praktično rešili utakmicu, jedan sa 20 poena, drugi sa 18.

- Definitivno su odigrali veliku ulogu. Generalno su timski odigrali veoma dobro, igrali su dobru košarku, jaku odbranu. Naneli su nam mnogo štete.

Sledeća utakmica je sa Partizanom, igrao si tamo, šta očekuješ od navijača s obzirom na to da su oni domaćini?

- To je veliko rivalstvo, to je derbi utakmica. Partizan je ove sezone dobar. Biće interesantno, biće uzbudljivo. Neće mi biti prvi put da igram u neprijateljskom okruženju, neće ni mojim saigračima. Moramo da prebacimo u višu brzinu, izgubili smo utakmicu kako smo izgubili, moramo se vratiti treningu i fokusirati se na sledeću utakmicu.

Da li ti lično očekuješ neprijateljski prijem kod navijača Partizana?

- Tako je, kako je. Ne razmišljam mnogo tome. Razmišljam samo o sledećoj utakmici u smislu kako da poboljšamo našu igru, šta možemo bolje da uradimo i da pobedimo.

(M. Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tyrion

    16. novembar 2019 | 15:01

    Sta moze covek drugo da ocekuje sutra kad su ga sinoc ispsovali njegovi kad je promasio samo jedno slobodno bacanje.

  • Ckm

    16. novembar 2019 | 15:16

    Treba ga docekati aplauzom, gospodski.

  • ratar

    16. novembar 2019 | 15:06

    Meni nije bitan, ja sam partizanovac i mislim da ne bi trebali da ga prozivaju. Covek je dosao za 2m za sezonu i to je ok.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA