Zvezda potvrdila na koga ne računa za derbi, Gavrilović poručio: Partizan imao 2 dana više za odmor!

Sve je spremno za prvi ovosezonski duel večitih

  • 7
KK Crvena zvezda - KK Asvel

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u nedelju ekipi Partizana u utakmici 7.kola ABA lige, a meč je na programu od 20 časova!

Tom prilikom trener crveno-belih Andrija Gavrilović najavio je duel sa crno-belima, uz podsećanje da Stratos Perperoglu neće moći da pomogne saigračima zbog povrede. Kao ni Derik Braun.

- Derbi je uvek neizvesna utakmica tako je bilo, tako je i sada.Utakmica koja u uvodu ima i činjenicu da imamo isti broj pobeda i poraza, kao i da će biti specifična po tome što ćemo je odigrati u „Areni“. Imali smo tešku evroligašku utakmicu u petak koja je rešavana u produžetku, i imamo samo jedan dan da se osvežimo i pripremimo za narednu utakmicu. Već smo bili u takvim situacijama i to nije novitet za nas. Ono što svakako jeste prednost našeg rivala je upravo to da su svoj meč odigrali u sredu i da su imali dva dana više za odmor i pripremu ove utakmice. Međutim sve to mora biti zaboravljeno sa naše strane kada istčimo na teren u nedelju uveče i očekujem da budemo spremni - rekao je Gavrilović.

Izjavu je dao i Dejan Davidovac.

KK Crvena zvezda - KK Asvel

Davidovac na meču protiv Asvela Foto: Marko Jovanović

- Novi derbi i novi izazov pred nama. Moramo brzo da ostavljamo prethodne utakmice iza sebe, i okrenemo se narednim rivalima. Pred Partizan ćemo imati malo vremena da se osvežimo i oporavimo nakon velike potrošnje protiv Asvela, jedan trening, ali bićemo spremni. Partizan svakako jeste u prednosti, jer je imao dva dana više za odmor, ali ovo su utakmice u kojima nikada ne možete da kažete ko će izaći kao pobednik, na kraju presuđuju veća želja, energija, jedna lopta i neki detalji - rekao je Davidovac.

Odmah po završetku utakmice, crveno-bele očekuju odlazak na put. Već u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima sledi let za Berlin (ALBA 9. kolo EL – utorak) a u četvrtak u drugom utakmici „duplog programa“ i novo gostovanje Žalgirisu u Kaunasu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BILI ⚫⚪🚫

    16. novembar 2019 | 19:44

    Nije to derbi.Prava zvezfa je ugasena 2012.

  • 😂

    16. novembar 2019 | 21:02

    Derbi je sa Cibonom bivsim evropskim prvakom, sa Buducnoscu...Derbijem se nikako ne moze nazvati tekma sa fmp-om2 koji postoji tek 8 godina.

  • Geras

    16. novembar 2019 | 23:07

    Vaš grobare boli sto je zvezda bolja i igra evroligu....zato i penite za fmp 2.....niste komentarisali kad je partizan igra evroligu.... Aj Cao sad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA