≫ 

Pre 10 godina smo rutinski dobili Zvezdu, sad su opasni: Za Veličkovića u derbiju nema izgovora

Prisetio se igrač Partizana jednog od najlepših perioda svoje karijere

  • 13

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković, pred meč 7. kola ABA lige protiv Crvene zvezde, rekao je da očekuje težak meč i da u tom susretu nema favorita.

- Derbi kao derbi, nema favorita. Možda i jedina utakmica u kojoj umor ne može da bude izgovor. Derbi uvek nosi dosta emocija, dosta tenzije i naboja. Dosta igrača se prvi put susreće sa tim, ali pomoći ćemo im da se to prebace na pozitivnu stranu i da ako uspemo, izvučemo meč u našu korist - rekao je Veličković novinarima na treningu Maloj areni.

Novica Veličković Foto: Marko Jovanović

Krilini košarkaš smatra i da u sutrašnjem susretu neće biti tajni, ali da uprkos tome neće biti laka utakmica.

- Zvezda ima pun roster, iskusnu ekipu i dobre šutere. Imaju 12 spremnih igrača, jako su nezgodna i jaka ekipa. Nema mnogo tajni, znamo dosta igrača i od prošle sezone. Neće biti nimalo lako - jasan je Veličković.

Kapiten crno-belih je bio akter prvog večitog derbija odigranog u Areni pre 10 godina, kada je Partizan pobedio 64:58 u polufinalu završnog turnira regionalne lige.

- Pobedili smo. Bila je stvarno teška utakmica, polufinale fajnal-fora ABA lige... Sećam se da nismo odigrali košgeterski na našem nivou te sezone, nismo briljirali. I polufinale i finale smo rutinski priveli kraju i osvojili titulu. Po tome se sećam sigurno, ni tad nije bilo puna hala, ali to je sigurno jedan od najlepših perioda u mojoj karijeri - rekao je Veličković i da dodao da razlike u derbiju u odnosu na pre i sada za njega ne postoje.

Novica Veličković Foto: Marko Jovanović

- Derbi je sa moje strane najlepša utakmica za jednog sportistu. Odigrao sam mnogo derbija u kojima je taktika bila bitna, ali mislim da više voljni momenat odlučuje. Nikad ne znaš šta ta utakmica nosi sa sobom.

Te 2009. godine meč večitih rivala pratilo je 10.750 gledalaca, a Veličković je upitan da li se nada obaranju rekorda.

- I ovom prilikom bih pozvao naše navijače da što više ispune Arenu, da oborimo i te rekorde. Sigurno da pred našim navijačima uvek osećamo pozitivnu energiju, neka dođu da nas bodre u što većem broju i da probamo da dobijemo derbi - zaključio je Veličković.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se u nedelju od 20 sati u Štark areni.

Video: Novica Veličković: Mator sam, igram na vic, čudim se da sam zakucao

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA