• 20

Gavrilović objasnio poslednji napad i kome je zapravo bila namenjena lopta!

Trener Zvezde o ključnom momentu

  • 20

Trener košarkaša Crvene zvezde, Andrija Gavrilović, čestitao je Partizanu na pobedi u derbiju u ABA ligi.

Crno-beli su pobedili kao domaćini sa 75:72, pošto je završnicu obeležio Filip Čović fijasciranjem u želji da reši utakmicu preokretom.

- Čestitam Partizanu, jer su dobili utakmicu posle velike borbe. Ovako vidim derbi i zamišljam derbi. Ovo je utakmica gde ima pritisaka i to se oseća, to se vidi u procentima šuta za tri poena. Utakmica je gde bude i tehničkih i namernih grešaka. Zadovoljan sam što se ekipa koju treniram vratila iz zaostatka u prvom poluvremenu koji je bio značajan.

- Ono čime ne mogu da budem zadovoljan su neki brojevi i ti brojevi u skorijoj budućnosti moraju da se izmene, poboljšaju, da bismo bili jači. Skokovi u napadu između Partizana i nas (9-5), izgubljene lopte (20), naše asistencije (14). Ne kažem to da opravdam poraz, već neko vreme pričam o tome da su to važni parametri i moramo da radimo na tome da budemo bolji.

U završnici je Filip Čović nagazio aut liniju, promašio šut za pobedu i napravio nesportsku, pa je postavljeno pitanje o ideji da on preuzme loptu u odlučujućem napadu.

- U poslednje dve akcije su bile dve izgubljene lopte. Jedna je bila u poslednjem tajm-autu, ono što je bila zamisao jeste da Davidovac i Beron razmene blokade, očekivali smo preuzimanje i probali smo da šutnemo trojku. Nismo otvorili tu liniju, lopta je otišla na rezervnu varijantu. Sve te izgubljene lopte ulaze u onih 20.

Bilo je reči i o hijerarhiji u ekipi, koja se ne vidi kada treba neko da preuzme odgovornost u prelomnim momentima.

- Trebalo je lopte da idu na Berona i Davidovca. Lideri mogu da budu u odbrani, pod košu, agresivnosti... Ovog puta smo hteli da loptu imaju najbolji šuteri.

Kako Gavrilović vidi uticaj poraza ne ekipu pred odlazak na gostovanje Albi, možete pogledati u snimku.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ilija

    Dok Čvić igra pleja tako da svak napad uspri a onda za 5-6 sec. Na kraju napada panično daje loša dodavanja i onda slaba njegova odbrana nemoeže Zvezda niti jednu ozbilnljiju ekipu pobediti. Ne znam kako da to zvezdani treneri ne vide

  • Ivan

    Gavrilovicu kad ce saopstenje iz kluba?

  • NekoKo

    Šut Čovića je jedino razumno rešenje u datoj situaciji. Zvezdini igrači stoje jako loše. Dženkins stoji u uglu nalaktio se, faktički iza Davidovca koji je iza 3 igrača od toga dva protvnička. Ne prave apsolutno nikakvo kretanje. Beron ima igrača uz sebe, kreće se poptuno van konteksta i faktički tim kretanjem dodatno smanjuje mogućnost da dobije loptu. Jednosatvno Zvezdini igrači ne rade apsolutno ništa, kako bi se otvorila mogućnost za nešto pametnije od ovog šuta. Čović je jedino mogao da pokuša da ide na prodor, ali to bi tek bio mrsmoud teže vrste. Gavrilović da objasni kako je zamislio da Davidovac ili Beron dobiju loptu uz ovakav raspored igrača i ovakvo "kretanje". To je ono što govorim svo vreme. Ovi Zvezdini treneri nemaju pojma, nisu ekipu pripremili da adekvatno odreaguje na određene situacije, u smislu da se makar zna jasna ideja i šta je to što bi igrači morali da rade kada novonastalu okolnost prepoznaju. Alo to radi trener, to je njegov posao.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima