≫ 

Gavrilović objasnio poslednji napad i kome je zapravo bila namenjena lopta!

Trener Zvezde o ključnom momentu

  • 20
Andrija Gavrilović

Foto: Telegraf.rs

Trener košarkaša Crvene zvezde, Andrija Gavrilović, čestitao je Partizanu na pobedi u derbiju u ABA ligi.

Crno-beli su pobedili kao domaćini sa 75:72, pošto je završnicu obeležio Filip Čović fijasciranjem u želji da reši utakmicu preokretom.

- Čestitam Partizanu, jer su dobili utakmicu posle velike borbe. Ovako vidim derbi i zamišljam derbi. Ovo je utakmica gde ima pritisaka i to se oseća, to se vidi u procentima šuta za tri poena. Utakmica je gde bude i tehničkih i namernih grešaka. Zadovoljan sam što se ekipa koju treniram vratila iz zaostatka u prvom poluvremenu koji je bio značajan.

- Ono čime ne mogu da budem zadovoljan su neki brojevi i ti brojevi u skorijoj budućnosti moraju da se izmene, poboljšaju, da bismo bili jači. Skokovi u napadu između Partizana i nas (9-5), izgubljene lopte (20), naše asistencije (14). Ne kažem to da opravdam poraz, već neko vreme pričam o tome da su to važni parametri i moramo da radimo na tome da budemo bolji.

U završnici je Filip Čović nagazio aut liniju, promašio šut za pobedu i napravio nesportsku, pa je postavljeno pitanje o ideji da on preuzme loptu u odlučujućem napadu.

- U poslednje dve akcije su bile dve izgubljene lopte. Jedna je bila u poslednjem tajm-autu, ono što je bila zamisao jeste da Davidovac i Beron razmene blokade, očekivali smo preuzimanje i probali smo da šutnemo trojku. Nismo otvorili tu liniju, lopta je otišla na rezervnu varijantu. Sve te izgubljene lopte ulaze u onih 20.

Bilo je reči i o hijerarhiji u ekipi, koja se ne vidi kada treba neko da preuzme odgovornost u prelomnim momentima.

- Trebalo je lopte da idu na Berona i Davidovca. Lideri mogu da budu u odbrani, pod košu, agresivnosti... Ovog puta smo hteli da loptu imaju najbolji šuteri.

Kako Gavrilović vidi uticaj poraza ne ekipu pred odlazak na gostovanje Albi, možete pogledati u snimku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dorcol

    17. novembar 2019 | 23:24

    Veceras smo videli sto u istoriji srpske kosarke nismo!Ovo je tatin klub i mogu da radim sta hocu!Bravo Covicu!Koliko je samo izuzetno talentovane dece napustilo kosarku zbog ovoga i njemu slicnih nesoja????Jer moraju da igraju!!!

  • visoki presing

    17. novembar 2019 | 23:22

    Nije kome je namenjena nego kome je sudjena

  • Mirko

    17. novembar 2019 | 23:43

    Idi kuci ti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA