• 0

Albanke se smejale sebi posle 105 razlike: Komična scena posle debakla od košarkašica Srbije

Šta im je drugo preostalo...

  • 0

Mnogima ne bi bilo do smeha posle poraza od 105 poena razlike, ali to ne važi za Albanke.

Košarkašice Srbije su u Draču deklasirale Albaniju sa 139:34, meč je odigran u prijateljskoj atmosferi, naša himna ispraćena je aplauzima, ali košarkašice nisu bile milosrdne na parketu.

Meč je odigran u kvalifiakcijama za Evropsko prvenstvo 201, a nesrećne Albanke morale su da se pomire sa činjenicom da će poslužiti samo za koš razliku.

Na kraju, nisu bile ni utučene, naprotiv. Dok je na semaforu stajalo 139:34, i selektorska se smejala dok je komentarisala meč sa devojkama. Sa druge strane, naša selektorka mogla je samo da uživa.

– Razlika je bitna između dve ekipe… Ono što je najvažnije za žensku reprezentaciju jeste da se u svaku utakmicu ulazi maksimalno i da se igra do poslednjeg minuta, kao da je pitanje poraza ili pobede. Druga bitna stvar su mlade košarkašice koje nisu samo ulazile u igru, već su i davale ozbiljne poene. Imamo dve devojčice od 17 godina – Zarić i Popović i jednu koja je malo starija, Jovanu Nogić, zajedno sa Turudić i Bogićević koje nisu danas igrale, ali će dobiti šansu u nekoj narednoj prilici.

- Sve su pokazale da pre svega imaju silnu želju da igraju za seniorsku reprezentaciju, da razumeju sistem seniorske reprezentacije i da mogu biti deo nje u skorijoj budućnosti - rekla je selektorka Marina Maljković posle meča.

Video: Košarkašice Srbije posle osvojene bronzane medalje na EP gošće Telegrafa

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima