≫ 

Kako su Divac i Kingsi propustili da uzmu Dončića na draftu? Veliko pitanje sa logičnim odgovorom!

Tog juna 2017. Sakramento je imao čist put da pokupi kao 2. pika mladog Slovenca, ali su se opredelili za Marvina Biglija trećeg

  • 3
Vlade Divac, Luka Dončić

Foto: Tanjug/AP, ATA Images

Luka Dončić srpsko/slovenačko čudo od igrača postavlja nove standarde NBA lige, pomera granice i menja istoriju, a posle svake njegove briljantne partije svi se pitaju "Da li je realno da je Divac ispustio ovakvog igrača"?

Prilika koja se retko propušta

 

Posle novog rekorda 42 poena, 11 skokova i 12 asistencija, gde je stao uz rame Lebronu Džejmsu kao najmlađi igrač sa tripl-dabl učinkom preko 40 poena, svi bruje o pogrešnim potezima Divca i kompanije u Kingsima. Da li je ralano da su ga ispustili?

E, pa i realno je i nije realno. Iako je Finiks imao pravo izbora prvog pika i uzeo je Deandre Ejtona (koji odrađuje kaznu 25 mečeva suspenzije zbog dopinga) tu šansu je mogao da iskoristi Sakramento koji je 2017. imao pravo na drugog pika.

vlade divac

Mali, dobar si, ali nisi još Kralj: Vlade Divac prededsednik košarkaških operacija Saramenta Foto: Tanjug/Ap

Čekala se odluka Divca

 

Svi su očekivali da to bude Luka Dončić, pre svega zbog Vlade Divca i Peđe Stojakovića koji su u klubu, ali i Bogdana Bogdanovića. Međutim, Kingsi uzimaju Marvina Biglija III, koji je visoki igrač sa dobrim predispozicijama, računajući da imaju dosta bekova i da im ne treba Dončić, i tu su napravili grešku, na prvi pogled.

Dončića je uzela Atlanta i odmah trejdovala u Dalas, koji na kraju trlja ruke jer je dobio novu zvezdu tima posle Dirka Novickog. Sada mladi Luka igra 35 min po meču i ima 29,5 poena 10,7 skokova i 9,3 asistencije po utakmici, što je neverovatno.

Marvin Bigli je odigrao jedan meč dao 14 poena uz 10 skokova i to je to ove sezone, jer je povređen za sada. Prošle godine je imao 14, 9 poena i 7,6 skokova.

Luka Dončić

Foto: AP/Tanjug

Ne pita se samo klub, već i igrač

 

Međutim, iako se smatra da je Vlade Divac pogrešio postoji jedna stvar koja je manje poznata, a to je da Dončić nije hteo u Sakramento.

Izvori bliski košarkašu tvrde da je imao opciju da ostane još godinu u Realu i da bi je iskoristio da su ga izabrali Kingsi. Tako Divac ne bi dobio odmah igrača kojeg želi, a i pitanje je da li bi Dončić kasnije želeo da dođe, pa se opredelio sa Biglija.

Kako je preneo Džonatan Dživoni, ekspert za koledž košarku i draft, Dončić i još dva igrača nisu želela da završe u Kingsima.

- Neka od top imena, među kojima su Bamba, Džekson i Dončić, žele da izbegnu Sakramento. Njih trojica nisu uopšte podelila svoje zdravstvene podatke sa ovom NBA franšizom - rekao je Dživoni, gostujući kod Zeka Loua, novinara ESPN.

Da li je ovo skroz tačno znaju samo Dončić i Divac, ali može biti da ima istine u tome, jer menadžer često savetuju igrače koji klub da izaberu. Pitanje je da li bi Dončić imao ovakvu slobodu u Kingsima i da li bi igrao ovako kao u Dalasu. Ostaje nam da nagađamo, i da nastavimo da uživamo u bravurama mladog asa.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sta nije jasno

    19. novembar 2019 | 15:15

    menadjer uzima procenat a bezobrazni doncic nije hteo da plati :P

  • Mane

    19. novembar 2019 | 15:33

    Bolje mu je ovde i bolje sto nije otisao u kingse.

  • Mare

    19. novembar 2019 | 15:53

    Cinjenica je da im nije trebao. Njima je trebalo tad 4/5 jer su na bekovima imali Foxa I Hielda I sa Doncicem bi bila samo guzva. A realno tad nije niko mogao da pretpostavi da ce on imati ovakve brojke.. Pa I Begli koga su Kingsi tad uzeli je zaista dobar igrac al nazalost podlozan povredama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA