On je najveći španski Grobar: Ništa Real i Barsa! Samo Partizan, brate!

- Ne pratim ni jedan tim iz Španije. Pratim Partizan od svoje četrnaeste godine - ističe Manoel za Telegraf

  • 21

Košarkaši Partizana u aktuelnoj sezoni igraju sve bolje, a posle pobede nad Ritasom, obezbedili su i TOP 16 fazu Evrokupa. Ipak, pored dobrih rezultata, pažnju na poslednjim utakmicama privukao je i vatreni navijač kluba Manoel iz Španije.

Iako je iz zemlje u kojoj se igra druga najjača košarkaška liga na svetu, ACB, u konkurenciji Real Madrida, Barsleone, Unikahe, Valensije, ovaj dvadesetdevetogodišnjak, odlučio se za Partizan. Za sve je zaslužna titula prvaka Evrope iz 1992. godine.

Manuel Španac Foto: Telegraf

- Zovem se Manuel, dolazim iz Španije i prvi put sam ovde u Beogradu. ja sam najveći Grobar u Španiji. Došao sam na derbi sa Zvezdom i na utakmicu Evrokupa protiv Ritasa. Nadam se da ulazimo u plej of Evrokupa i da osvajamo ABA ligu - počinje svoju priču "najveći španski Grobar" i otkriva kako je zavoleo klub:

- Ne pratim ni jedan tim iz Španije. Pratim Partizan od svoje četrnaeste godine. Skoro 16 godina. To je zbog mog dede. Kada je Partizan igrao u Fuenlabradi on je pratio utakmice. Danas mi je rođendan i želeo sam da proslavim sa Partizanom. Moj deda je bio veliki navijač, i ja sam. Naučio me je sve o ovom klubu i od tada ja sve pratim. Zaljubio sam se u klub i pratim svaku utakmicu.

Manoel je rođen u Granadi, zaposlen je ko lekar i živi u Madridu, a ljubav prema crno-belima pokazuje i učenjem srpskog. I...odlično mu ide.

Navijači Partizana, Grobari Foto: Marko Jovanović

- Ja učim malo srpski jezik zbog Partizana, ali nisam dovoljno naučio...Biće bolje. Učio sam sa tri profesora. Takođe, pratim vesti, slušam muziku. Srpski je prilično težak. Mrzim padeže. Padeži su najteže stvari na svetu, ali polako, polako, ja učim. Ja sam iz Niša, ne koristim padeži - kaže Manoel na odličnom srpskom.

Jedan od najvatrenijih i najposvećenijh navijača crno-belih ističe da je oduševljen atmosferom na derbiju, kao i činjenicu da ne mrzi zvezdaše.

- Možemo da se šalimo i pevamo pesmice, ali poštujem Zvezdu. Mislim da svaki veliku klub treba da ima isto tako velikog rivala. I u Španiji ljudi imaju veliko poštovanje za srpsku košarku koja ima tako bogatu istoriju iako je mala zemlja. 

Manoel navijač KK Partizan Foto: Telegraf/S. Grujovic

Manoel se nada da će doći ponovo tokom sezone jer je uzeo godišnju kartu, a za kraj je i učestvovao u malom kvizu u kojem je pokazao odlično poznavanje istorije kluba za koji navija. Ceo razgovor sa Manoelom, kao i poruku koju je imao za klub i Grobare, možete pogledati u videu na početku teksta.

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IDEA zagreb ponos severa

    21. novembar 2019 | 23:01

    Svako normalan danas navija za Partizan. Bio stranac ili naš. Bravo

  • Duke

    21. novembar 2019 | 23:12

    Ne brini doktore mnogo bolje govoris srpski od ovih mandova sto navijaju za fmp.Oni i ne znaju sta su padezi.Svaka cast tebi i dubok naklon gospodine za odabir tima.Vidi se da si intelektualac!

  • Rm

    21. novembar 2019 | 23:52

    Ne zaboravite spanca Toni Grobar...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA