≫ 

"Grčka zver" je promašivala i promašivala, a onda je iskalila bes na obruču brutalnim zakucavanjem!

Janis je i pored lošeg šuta ostvario tripl-dabl uz rekord karijere od 15 asistencija

  • 0
Janis Adetokumbo Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Milvokija savladali su Portland na svom terenu sa 137:129 uz brutalnu partiju Janisa Adetokumba, koji je imao tripl-dabl od 24 poena, 19 skokova i 15 asistencija.

Prošlogodišnji MVP NBA lige pokazao je sav svoj raskošni talenat, ali i neverovatne fizičke predispozicije, što se posebno moglo videti prilikom jednog spektakularnog zakucavanja.

"Grčka zver" je tada nakon što je posle dobrog leđnog driblinga krenula ka košu, a zatim spektakularno zakucala leđima okrenuta košu.

Janisu je ovo bio rekord u asistencijama, u NBA ligi, a na to je uticao njegov loš učinak u šutu. Naime, pogodio je svega 33 odsto šuteva (9 od 27 za dva, 1 od 7 za tri).

- Nisam mogao da pronađem ofanzivan ritam. Promašivao sam šuteve, pa sam pokušao da pronađem saigrače na pravom mestu. Samo sam obavio polovinu posla, saigrači su uradli ostalo - rekao je Janis posle rekorda od 15 asistencija.

Ofanzivno raspoloženiji od njega bio je Erik Bledso, koji je postigao 30 poena u redovima Milvokija, dok se kod Portlanda istakao Si Džej Mekolum sa 37 poena, 6 skokova i 10 asistencija.

Portland je bio lišen pomoći svoje najveće zvezde Demijana Lilarda, koji zbog povrede nije igrao na ovom meču.

Karmelo Entoni, koji se nedavno stigao u redove Portlanda, postigao je 18 poena i imao 7 skokova i 4 asistencije.

Milvoki je tokom čitavog meča imao prednost i na kraju je zasluženo došao do 12. pobede u sezoni, koja donosi i prvo mesto na Istoku, dok je Portlandu ovo bio 11 poraz u sezoni, gde imaju i 5 pobeda i trenutno su na pretposlednjem mestu zapadne konferencije.

U drugom meču dana Nju Orleans Pelikansi slavili su na gostovanju portiv Finiks Sansa sa 124:121. Najzaslužniji za trijumf Pelikansa bili su Brendon Ingram sa 28 poena, kao i Džej Džej Redik sa 26 i Džru Holidej sa 23 poena.

Kod Finiksa se istakao Keli Ubre Junior sa 25 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Najbrutalnije zakucavanje u NBA: Posterizovao rivala, pa ga streljao pogledom

Barselona i Makabi nametnuli su se kao izuzetno ozbiljni kandidati za samu završnicu Evrolige, a večeras (21.00) igraju u Kataloniji i očekuje se sjajn košarka. Kec je 1,55, a dvojka 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Makabi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA