≫ 

Revolucija u NBA ligi: Uvodi se Kup, menja se ulazak u plej-of, nema finala između Istoka i Zapada

Odnosno, u velikom finalu će moći da se sastanu dve ekipe sa Istoka ili dve ekipe sa Zapada

  • 3
NBA LA Lejkers Dalas Maveriks Foto: Tanjug/AP

Da li je na pomolu revolucija u NBA ligi? Ako je suditi po poslednjim informacijama koje dolaze iz SAD - jeste! A te informacije kažu da bi na 75. godišnjicu lige sistem takmičenja mogao da bude drugačiji!

To znači da bi NBA liga na koju smo navikli nestala na početku seozne 2021/22, a promena uključuje smanjenje regularnog dela sa 82 na 78 mečeva, uvođenje kupa tokom sezone, kao i reorganizacija u konferencijama prilikom ulaska u plej-of

Adam Silver, prvi čovek NBA lige, već godinama se zalaže za promene u ovom takmičenju, a definitivno će se u aprilu, na sastanku odbora, znati, da li će do njih doći.

NBA Kup

Marko Gudurić Gudurić na meču protiv Lejkersa Foto: AP/Tanjug

U pitanju je turnir koji bi se igrao oko Dana zahvalnosti, dakle u novembru, a na njemu bi se takmičili osam timova.

Svi bi imali priliku da se kvalifikuju kroz obične utakmice, jer bi do tada svi protivnici iz šest divizija odigrali po dva međusobna susreta. Posle toga bi se stvorila posebna tabela, a pobednici divizija i dve najbolje drugoplasirane ekipe bi išli u TOP 8.

Dakle, gledali bi klasično takmičenje od četvrtfinala kako se inače i igraju kup takmičenja u evropskim ligama.

Razigravanje, doigravanje, reorganizacija...

Luka Dončić, Dalas Maveriks Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Po šest najboljih timova iz svake konferencije bi išli direktno u doigravanje, dok bi sedma i osma ekipa razigravale za još jedno mesto. POraženi bi igrao sa pobednikom susreta između deveteog i desetog tima u konferenciji za to poslednje mesto u plej-ofu.

Razlog za ovakav sistem je ideja da se borba od 6. do 10. mesta učini zanimljivijom. Takođe, uklidanje konferencijskih finala značilo bi da se dve najbolje ekipe mogu sastati u finalu čak i ako su obe sa Zapada ili Istoka. A ne kao što je to bio slučaj do sada, kada su u velikom finalu igrali najbolji tim Istoka i najbolji tim Zapada.

>>> Partizan je pobedi Zvezdu, pa obezbedio plasman dalje u Evrokupu, i prilično rasterećen ide u Podgoricu gde danas (18.00) cilja trijumf i protiv trenutnog lidera ABA lige. Kvota na dvojku je 2,10, dok je kec 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Budućnost - Partizan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    24. novembar 2019 | 10:26

    Ma gde i kup još da stave, imaju svaki drugi dan utakmicu. Nije to nimalo lak tempo, još im kup uvalite da crknu...

  • davor

    24. novembar 2019 | 13:13

    i ovo ce da uniste glupostima joooj.

  • Mane

    24. novembar 2019 | 13:05

    Može

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA